Leopardsniglar

Jag såg något lustigt här ute i spenaten i förra veckan. På dagen snubblade jag nästan över två äckliga, feta leopardsniglar som verkade ha väldigt bråttom någonstans. De kutade, så fort sniglar nu kan, över stenplattorna mot en lite mer avskild plats.

Leopardsniglar på en stengång i trädgården

Sen såg jag dem inte på ett tag. Tur det. Jag gillar inte leopardsniglar, de är inte alls lika trevliga och lätta att dela tomt med som snäckor. De senare kan man bara lyfta upp i skalet och slänga iväg över staketet eller in i skogen, om de är i vägen. Dessutom kan man göra roliga saker med dem, som att måla dem eller äta dem om man nu har den läggningen. Det har inte jag. Men tillbaka till våra springande leopardsniglar, så här hittade jag dem en stund senare, när det börjat skymma ute.

Leopardsniglar ägnar sig åt lite snusk? Eller jagar de bara varandra?

Hmm… Snigelsex? I så fall förstår jag ju varför de hade så bråttom till en avskild plats, men de hade ändå ganska stor publik av andra sniglar runt omkring. Det kanske var därför de valde just den platsen, förresten. Vad vet jag. Jag vill nog inte ens veta. Och om det är så att de hade sex så verkar de ha haft svårt att bestämma vem som skulle vara ovanpå. Kanske de jagade runt varandra och försökte brotta ner den andra? Mängden snusk som pågår i buskarna här är nog större än jag tidigare anat.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/08/leopardsniglar/

3 kommentarer

  • Petteraugusti 19, 2013 kl. 10:29
  • Svara

  Ahhhh….. En snigel 69:a? 😀 Visste inte att de hette leopardsniglar. Det brukar hänga ett gäng av dom i min källartrapp. I år har dock de rödbruna varit vanligare men dessa fräcka randiga rackare är übercoola, tycker jag.
  Visst är de slemmigare än snäckor men ändå kul. Med snäckor kan du göra som min morbror. Skriva namn eller nummer på skalen och se hur de rör sig. Hahaha…

  1. Hahaha! När R målade huset med falu rödfärg för några år sedan målade jag olika mönster på sniglarna i stället, men det regnade bort efter ett par dagar…!

   De heter leopardsniglar för att de äter kött och bär upp sina byten i träden. De jagar oftast nattetid. 🙂 Nej, de har säkert något annat namn, men coola är de!

  • BloggNyheternaaugusti 19, 2013 kl. 15:32
  • Svara

  Idag på BloggNyheterna: Elaine dissa härskarkomplimanger Arga Klara blir vittne till snigelsex

  https://bloggnyheterna.blogspot.se/2013/08/elaine-dissa-harskarkomplimanger-arga.html

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.