Lernia och försvunna saker

Apropå det här med Arbetsförmedlingen och att jag är på jakt efter ett höj- och sänkbart bord, jag hörde av en kurskamrat från ekonomikursen jag blev ”rekommenderad” att gå på genom Arbetsförmedlingen (vilket var en fruktansvärd historia, som ni kan läsa om under kategorin ”Studera), att en i klassen blivit av med sitt höj- och sänkbara specialbord. Av någon anledning, oklart vilken, så hade det ställts ut vid hissen innan helgen, och vem som helst kan åka upp med hissen och ta det. Kurslokalen, Lernia, ligger nämligen på övervåningen i Liljeholmens galleria, vilken är öppen ganska sent på kvällarna, även på helger.

Kurslokalen stängs klockan fyra, men bordet stod utanför och hissarna går ju som vanligt. Någon hade helt enkelt tagit hissen upp och tagit med bordet ut. Säkert någon som gått på Lernia som sett att det stod där. Bordets värde? Runt 20.000 kronor. Hela administrationen kring stället var så fruktansvärt klantig och tafflig, att jag ofta trodde att det var ett skämt.

Liljeholmstorget galleria, Lernia har kurslokaler på övervåningen

Dessutom hade det varit inbrott i vårt klassrum. Allt det här hände efter att jag hoppade av kursen (vilken för övrigt är slut nu, knappt någon fick praktik och ingen har fått jobb, vad jag vet), så jag är osäker på vad som egentligen hände. Men vid inbrottet stals ett helt gäng datorer, och efter det skaffade Lernia säkerhetsskåp och låste in datorerna. Jag hade hjälpmedel för runt 25.000 kronor där, men datorn jag använde släpade jag hem varje dag.

Den som var högst ansvarig på Arbetsförmedlingen för den usla kursen, bad om ursäkt när vi klagade på kvaliteten, usla lärare, oanvändbara toaletter och att vi stod och trampade på samma ställe. Hon sa att vi tyvärr blivit offer för offentlig upphandling – Lernia erbjöd helt enkelt kursen billigast. Men om två sådana här incidenter händer enbart i en av klasserna, under en kort period, så kan det inte bli särskilt billigt i längden. Det var ju Arbetsförmedlingen som stod för hjälpmedel där de behövdes, och de anlitade externa företag (till exempel Iris Hadar och Ergonomihuset) för att hyra prylarna.

Jag fick skriva på ett kontrakt om att jag skulle bli skyldig att betala om jag hade sönder något, men tydligen är det bara att gå rakt in och hämta saker man behöver. Hur fasen tror de att det kan det bli billigast i längden att anlita klåpare, och varför fortsätter de med kursen på samma ställe när det uppenbarligen bara är skit? Det gick flera klasser innan jag började, och fler har kommit efter. Fulla av förväntningar, men det slutade i tårar av ilska och förnedring för många. Enstaka lärare var riktigt bra, men jag tycker synd om dem som måste tampas med såna fruktansvärda problem vareviga dag. Hur som helst, tydligen är det bara att hämta det man behöver, det finansieras säkert av skattepengar. Fy fan.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/08/lernia-och-forsvunna-saker/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.