Mögel och fel

Mögel också, jag hade fel när jag skrev att det var älskaren R som hade byggt de där hyllorna, de hade tydligen suttit där i 20 år redan. Jag visste att han hade byggt två hyllor när jag kom tillbaka till Stockholm efter en tid i Norrland, och flyttade in i hans lägenhet – en riktig ungkarlslya – men de var (enligt honom) ”mycket snyggare, i ek, och inte med en massa fult fräs-mönster”. Ok, då vet jag det. Jag kommer bara ihåg att han fick ett Ernst-moment när jag skulle flytta in, och snickrade ihop hyllor som han satte små ljuslyktor på, köpte sköljmedel (för han trodde att jag använde sånt) och gjorde sig av med ett par fula fåtöljer han hade i stället för en soffa – allt för att jag skulle trivas.

Vi blev inte särskilt långvariga i den lägenheten, men hyllorna följde med till vindsförrådet där jag bor nu, så nästa gång vi svänger förbi lägenheten får de följa med tillbaka till lantstället. Jag var nämligen tvungen att kompromissa lite, så hyllorna jag redan börjat grundmåla får ligga och vänta tills de andra projekten är färdiga – sen kan jag göra klart dem och sätta upp någon annanstans. Men nu handlar det om mögel. R skruvade ner en spegel som suttit tätt mot väggen i 20 år. Ni såg ju socklarna till hyllan, de hade fastnat av att sitta tätt. Och så här såg det ut bakom spegeln.

Mögel på väggen

Mögel. Massor av äckligt, grått mögel. Inte konstigt att jag har kännt mig snorig och nyst som fasen när det har varit fuktigt ute! Men det är ju kallt och fuktigt hela vintrarna, så det ju ingen stor överraskning. Hädanefter ska ingenting sitta tätt någonstans! Det tvättades bort så gott det gick med så starka saker vi hade, och det är ju tur att jag har en luftrenare från Ultimair att ställa in där, den lär ju kunna snappa upp eventuella rester. Fyyyy!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/08/mogel-och-fel/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.