Musiker söker jobb

Musiker söker jobb. Ofta, överallt. Det är ett ständigt pågående jobb, bara att söka jobb – tro mig, jag har provat. Har en gedigen musikutbildning på högskola i bagaget, och spelat lite här och var runt om både i Sverige och Europa. Men nog om mig, det här handlar om en riktigt rolig annons, från avdelningen ”musiker söker jobb” på Craigslist.

Basist tillgänglig för betalda spelningar. Jag spelar bara G, C, D. Om era låtar inte är i G, var god och transponera dem. Om era låtar har ett E moll eller B moll eller något annat konstigt, kommer jag förmodligen att hoppa över det ackordet. Eller så kan jag lära mig de tonerna för $30 styck. Om du vill att jag ska göra grejer som att växla mellan G och D under ett G-ackord, glöm det, för jag är en ”pocket player” (spelar samma ton på varje taktslag).

Minst $100 per spelning inom en 5 mile-radie från 37204 (postnummerområde). $5 reseersättning per mile för andra områden utanför stan. Var vänlig se till att spelningarna är på Metro Nashvilles busslinje, eller så kan ni hämta mig hemma. Måste vara hemma igen klockan 23.00 på grund av tidigare klammerier med rättvisan.

Inga spelningar inom 500 yards från skolor, parker och lekparker.

Hahaha! Okej, så han är helt säkert en straffad pedofil med fotboja eller liknande. Undrar om han tror på riktigt att någon skulle vilja anställa honom? Jag skulle snarare tänka mig att betala för att någon skulle hålla honom borta från mig…

Så länge det finns folk som faktiskt kan spela, som övar flera timmar om dagen, vill lära sig nya saker helt gratis (!) och dessutom kan tänka sig att spela fler än en ton per ackord, så tror jag att det går ganska dåligt när dylika musiker söker jobb. Men det är ju roligt med drömmare utan självinsikt!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/08/musiker-soker-jobb/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.