Ny lya, bad och ett jävla tåg

I går åkte jag hem till en kompis (ex-kollegan M) som nyligen har flyttat lite närmare stan, till Edsviken. Hon har skaffat sig en superfin liten lya, och det var helt klart läge att hälsa på! Det var nytt, fräscht och i ett väldigt mysigt område. Vi började med en liten promenad till centrumet, kikade runt lite där och åt lunch. För många år sedan när jag pluggade, jobbade jag extra där, men det gick knappt att känna igen sig. Allt var helt ombyggt och riktigt trevligt.

Sen gick vi hem till hennes lya igen (kort promenad) och bytte om till badkläder. För vad gör man när det är högsommarvärme och strålande sol? Jo, man badar så klart. Och eftersom hon bodde helt perfekt till mellan centrumet och en badplats så tog vi en kort promenad åt andra hållet och bänkade oss där. Det var en stor badplats, och jag hade aldrig varit där förut. Väldigt fint, stora gräsmattor och en liten sandstrand. Vattnet var helt underbart, och det var så skönt att bada någonstans där det inte var så långgrunt som det är på lantstället!

Hund badar på lantstället vid badberget

Plumsade omkring i vattnet, samt solade och babblade om vartannat. Det var en helt perfekt eftermiddag, och härligt att prata ikapp. På kvällen skulle jag ta tåget till landet, och älskaren R skulle möta upp mig i stan där. Men inte då, det var tre timmar försenat, och stan var full av turister som skulle hem. Jag kunde inte ha hängt kvar och väntat så länge utan att dö på kuppen, och nästa tåg skulle vara knökfullt utan möjlighet att sitta. Så vad fick jag göra? Åka pendeltåg, vilket i och för sig gick okej, men R fick åka sju mil för att hämta mig. Och jag ligger ute med pengar till SJ, vilka jag verkligen hoppas att de betalar tillbaka snart. SJ AB baklänges.

Så sjukt jävla irriterande, jag var ju död efter en dag ute och orkade inte stå ens för att vänta en kvart. Att åka hem till lägenheten igen var inte ett alternativ, för jag hade inte klarat mig själv utan mat och handlingshjälp, eller att ens få på och av mig skorna. 3 gånger av 4 jag har åkt i år har tåget varit inställt eller kraftigt försenat. Det är fan inte okej. Nåja, tillbaka till en något lantligare lya än de jag vistats i de senaste dagarna, men med fantastiskt sällskap hela tiden – nu R och mina fina katter. Åh, så jag saknat dem bara på några dagar! I dag står vila på schemat. Enbart. Vad gör du i dag?


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/08/ny-lya-bad-och-ett-javla-tag/

2 pingar

  1. […] skrivit om att jag ansökt om ersättning för SJs resegaranti när ett tåg jag åkte med i somras? Senast jag skrev om det var för en månad sedan, och då hade jag fortfarande inte hört ett pip […]

  2. […] med tanke på tåg, en gång i somras när jag skulle åka med SJ till lantstället (jag brukar ju åka med R från hans jobb, men han hade semester) så var ju tåget inställt, och […]

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: