Odla purjolök

Svärmor” håller ju på med all möjlig sorts växtlighet på lantstället, som den där lustiga löken och diverse andra missbildade potatisar och jordgubbar, men nu har hon även misslyckats med att odla purjolök! Hon hade börjat i små krukor redan tidigt i våras när vi kom till lantstället för att bo efter min operation, och när hon satte ut dem i jorden satte hon toarullar över de små gröna stråna (de såg ut som lite tjockare grässtrån) för att det inte skulle bli så stor grön del på dem.

Det var i maj någon gång, möjligen var det i början av juni när hon planterade dem utomhus. Och nu är augusti snart slut. Hon grävde upp dem allihop för ett par dagar sedan, och hade fått ihop ganska många – och fina var de! Så på så vis hade hon ju lyckats, men annars vet jag inte om det här med att odla purjolök är något för henne. I alla fall inte likadant som i år, och inte på samma ställe. För kolla, är de inte lite små? Det till höger på bilden är en persika

Odla purjolök. Goda och fina, men blev de inte lite små?

Väldigt goda var de i alla fall Jag har haft några i en fiskgryta, och så några pyttesmå i en grönsallad. De där monsterstora purjolökarna man ser i mataffären ibland måste ju vara fullproppade med anabola sterioder och odlade i rör eller något, för en normal människa kommer ju knappt ner tillräckligt djupt i jorden för att få en så lång purjo som de man köper. Men tydligen klarar de av en hel del kyla, så det hade väl gått att lämna dem i jorden en månad till. Men då hade de inte varit så här gulliga. Om hon ska odla purjolök nästa år blir det nog lite annorlunda, men jag fick mig ett gott skratt i alla fall!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/08/odla-purjolok/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.