Ormar i lägenheten

I helgen var det någon snubbe i Göteborg som blev biten av sin egen kobra, som han hade hemma i lägenheten. Hans tillstånd var riktigt allvarligt, men han hade själv lyckats ringa SOS Alarm och tala om att han hade blivit biten, och även för att berätta att det fanns andra giftiga ormar i lägenheten. Inte så få heller – ungefär 40 stycken – och alla var väldigt giftiga.

Dessutom hade en del av ormarna förvarats på ett sätt som inte var tillåtet. Det var ingen risk att de skulle rymma, men uppenbarligen var det inte säkert nog eftersom karln själv nästan strök med. Dessutom hade han andra djur, några papegojor och en katt, men nu har polisen bommat igen lägenheten och anmält mannen för den felaktiga hanteringen.

Det är lite konstigt att man kan få ha så många och så farliga djur i en liten lägenhet, särskilt som man även har andra djur. En katt sitter ju inte stilla i bur, och en del katter jagar ju gärna ormar. Klart att de biter om de får möjligheten.

På de flesta håll behöver man ett tillstånd för att få ha giftiga djur, men i Göteborg behöver man inte det när det gäller giftiga ormar. Så vem vet, det kanske finns en och annan oregistrerad kobra här och var. Och vad händer med alla ormar i den igenbommade lägenheten? Vem vågar sig in där innan de har självdött, allihop? Stackars jävlar.

Jag gillar ju djur, och tycker att ormar är fascinerande, men jag skulle ändå inte vilja bo granne med en kobra. Olyckor händer (uppenbarligen), djur smiter (det händer titt som tätt) och jag vill inte bli utsatt för risken att bli biten av ett giftigt djur, oavsett hur liten den än är. Det känns inte alls okej med sådana djur i flerfamiljshus, faktiskt. Vad tycker du om att det finns folk med mängder av giftiga djur i lägenheten – utan att Länsstyrelsen vet om det?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/08/ormar-i-lagenheten/

6 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Petteraugusti 27, 2013 kl. 19:37
  • Svara

  I min värld är det enkelt. Man ska inte få ha husdjur av annan kaliber än hund och katt. Möjligtvis någon vandrande pinne eller några guldfiskar.
  Djur ska vara fria ute i naturen och inte vara instängda i någon lägenhet. Hundar och katter är domesticerade men ormar, spindlar och andra coola djur är inte tama.

  Vill man klappa ormar får man göra det på ställen som kan hantera dom. Så det så.

  1. Ja, det är logiskt och man tycker att det borde vara enkelt att förstå. Men tydligen inte. Oavsett hur mycket man gillar dem så är det ingen ursäkt för att ha dem i ett terrarium i Sverige…

  • Farsanaugusti 27, 2013 kl. 20:21
  • Svara

  Den bästa ormen är den som kryddar vodka eller är uppäten.

  1. Är det god smak på dem? :mrgreen:

    • Farsanaugusti 27, 2013 kl. 20:40
    • Svara

    Det är fullständigt betydelselöst, det får andra avgöra.

    1. Jag förstår: Lackad huggsnok med baconsås.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.