Stockholm Pride

Eftersom Stockholm Pride avslutas i morgon med en maffig parad genom hela staden, bjuder jag på en liten tårtbit! Jag tycker att det är galet att någon över huvud taget har åsikter om vem en annan människa, som man kanske inte ens känner, är kär i. Kärlek har inga ramar och normer, och det är aldrig någonsin fel att älska någon. Eller något. Inte ens Eiffeltornet eller en bro.

Kärlek, pride-festivalen

Jag kommer inte att se paraden, jag orkar inte vara mitt i folkmassan utan rullstol, och älskaren R är inte så sugen på att gå. Dessutom kanske vi har andra planer i morgon kväll, så jag vill spara på krafterna.

Stockholm Pride har i alla fall årets mest spektakulära och kreativa parad, med en underbar stämning. I år går den en ny väg genom stan. Paraden startar vid Medborgarplatsen i morgon den 3 augusti klockan 13.00, och de går från söder över Skeppsbron och Strömbron till city, Hamngatan och Sveavägen, och ut mot Östermalms idrottsplats via Sturegatan och Lidingövägen. Hela promenaden är ca 3,5 kilometer lång, och beräknas ta ett par timmar. Ska du se på paraden, eller kanske gå i den?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/08/stockholm-pride/

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Tofflanaugusti 2, 2013 kl. 13:42
  • Svara

  Jag ska gå paraden – som vanligt! Hoppas bara hälen håller och att man inte stupar i värmen…

  Tårtan var mycket snygg, men är den verkligen god, tro? Ser lite läskig ut med alla färgämnen…

  1. Säkert bara sockerkaka i olika färger, och så lite mumsiga E-ämnen! 🙂 Hoppas att det går bra att promenera i morgon!

  • Petteraugusti 2, 2013 kl. 18:52
  • Svara

  Håller helt med dig i det första. Det spelar väl ingen roll vem som gillar vem eller vad? Låt folk leva sina liv som de vill. Moraliska aspekter på en människas livsstil hör inte hemma i 2000-talet. Så länge ingen inte far illa spelar det ingen roll alls vad man går igång på.

  Däremot är jag ingen entusiast av Pride. Jag tycker det är ganska fånigt och snarare kan vara till en nackdel. Huvuddelen av befolkningen tycker det är OK med HBT och behöver inte få det intrummat i skallen. Skäggiga killar i klänning på paraden kan snarare befästa fördomarna om fjollor än tvärtom.

  Nä, jag gillar inte Pride men jag gillar tårtan och försvarar allas rätt till sitt eget sexliv oavsett hur det ser ut. 😀

  1. Tja, kanske, men så länge det finns folk som vill manifestera för det, och så länge folk anser att det finns ett behov av det så ser jag inget fel med det. Lite som vilken demonstration som helst. Det kanske inte gör någon nytta, men många har ju ändå ett behov av att visa och uttrycka sina åsikter. Paraden är ju mycket spex och på skoj, men programmet under resten av Prideveckan innehåller faktiskt en hel del matnyttiga föreläsningar och dylikt. Men det är ju paraden och schlagerkvällen som gemene man känner till, och det är ju lite galet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.