Sur över det praktiska

Puh, skönt att helgen är över. Det har varit smått kaosartat ända sedan i fredags, och bitvis har jag varit sur på älskaren R. På eftermiddagen framkom det att han skulle bli tvungen att jobba från klockan 12 på söndagen, i går, och dessutom hade han ju bjudit in en hel familj att hälsa på oss under helgen. Inte bara det, han fick också en kompis han inte träffar så ofta på besök hela fredagskvällen, så han skulle inte hinna städa.

Så vem fick ta tag i allt och börja städa och planera för mat? Jo, jag. Han påstod att han skulle gå upp klockan sex på lördagsmorgonen och göra det, men han skulle ändå inte ha hunnit med allt, och dessutom vill jag helst sova då. Sen så ser han inte heller vad som behövs göras om jag inte säger det åt honom, utan torkar bara av den värsta skiten. Jävligt konstigt.

Jag höll på hela eftermiddagen i fredags, och eftersom jag måste pausa ofta och blir helt knäckt efteråt så blev det en jobbig helg. Visst hade jag kunnat skita i det, men jag bor också här och vill inte att familjens små barn ska behöva sitta på ett smutsigt golv eller leka med en död fluga.

Jag har efterfrågat grovrengöring i åtminstone ett par veckor, men R har inte tid. Likaså tvätten. Hemma i stan kan jag tvätta, men inte i sommarstugan – och vi har kommit överens om vem som gör vad. Det är ungefär två veckor sedan jag började fråga när han hade tänkt tvätta, så det var ytterst pliktskyldigt på fredag kväll och lördag morgon.

Jag var sur och ledsen för att jag fick fixa allt praktiskt kring hans vänners besök, och han var mer åt martyrhållet, vilket är något jag avskyr. ”Men jag jobbar ju!” Ja, lyckos dig som är frisk och kan jobba, och dessutom har ett jobb. Det ska man vara tacksam över. Det finns dessutom de som jobbar heltid och är ensamstående föräldrar, de kan knappast skylla på att de jobbar om det inte finns mat eller rena kläder. Man gör inte mer än man hinner, men på två veckor borde man ha hunnit.

Familjen han bjöd in är i alla fall väldigt trevliga och enkla att ha att göra med, så på så vis var det även en oerhört trevlig helg. Men jag har haft sjukt ont av allt fixande och varit sur som en citron i början av helgen. Tur att jag inte är långsint, i alla fall, för nu är ju allt fixat. Och resterna av mig är plågade och totalt utmattade. Åkte hem i stan i går och tänker vara ensam här en dag eller två, men i dag har jag ärenden på stan. Ska bara vila lite mer först

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/08/sur-over-det-praktiska/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.