Sushi i självplock och köldkedja

Sist jag var och handlade i en gigantisk mataffär, så såg jag att de inte bara hade en salladsbar med självplock och många godsaker, de hade även börjat med sushi i självplock! De låg individuellt förpackade i små plastomslag, och kostade en tia styck.

Visserligen är det väl ganska dyrt för små sushirullar, men är man sugen på en eller två som komplement till salladen är det ju en fantastisk idé. Jag såg inte att det fanns wasabi eller soja någonstans, för det är ju sådant som måste höra till. Man kanske går till delidisken och säger: ”Wasabi för en bit sushi, tack”.

Sushi ska ju vara alldeles pinfärskt, och jag hade nog inte litat helt på att de var kalla nog, för de låg öppet i en vanlig kyldisk. Jag skulle alltså dra mig för att köpa några som ligger sådär. Hade de legat i en kyl och man köpte dem över disk hade det varit en helt annan femma, för då kan man i alla fall vara hyfsat säker på att köldkedjan inte är bruten. Jag fattar inte hur folk i allmänhet tror att de kan komma tillbaka till affären med färskvaror (kylda och frysta) som de vill byta, antingen på grund av felköp eller annat.

Sushi

Butiken kan ju inte sälja vidare grejerna, eftersom de inte vet om de har legat framme. Det går inte, hur mycket folk än lovar att de har varit i kylen hemma. Nja, de har åkt eller gått dit och tillbaka också, och redan där är det kört. De vill knappast riskera att någon blir matförgiftad, men en del människor tänker inte så långt. De ska ju bara byta till en annan smak. Men gör om, gör rätt, och lär av dina misstag för fasen. Idioter.

Hur som helst, jag tänker inte köpa sushi i självplock – men inte av anledningarna ovan. Jag gillar nämligen inte sushi. Fisken är god, och wasabi är fantastiskt, men riset är vidrigt. Jag avskyr vinäger. Avskyr. Det är det värsta jag vet, tätt följt av syrliga mjölkprodukter som gräddfil och Crème fraîche. Ryyyys.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/08/sushi-i-sjalvplock-och-koldkedja/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.