Tellus Tower

Läste i DN att det planeras en ny skyskrapa i stan! Det ska i så fall bli norra Europas högsta bostadshus, 225 meter högt som ska inrymma 75 våningar med 340 lägenheter – varav ingen är större än tre rum och kök. Högst upp ska det självklart ligga en skybar, och hela bygget kommer att hamna vid Telefonplan. Det är väldigt många som jobbar i området, så det är nog en riktigt bra idé. Namnet? Tellus Tower. Det är en gammal tanke, och var från början tänkt att vara färdig redan 2010, men så blev det alltså inte. Arkitekten är som vanligt Gert Wingårdh.

Om allt går som det är tänkt så ska Stadsbyggnadsnämden ta ställning till planerna nästa vecka, och själva bygget förväntas vara inflyttningsklart år 2019. De håller ändå på att utveckla området kring Telefonplan med 2000 bostäder, så det skulle bli en ganska stor och viktig del av utvecklingen. Jag tycker att det är riktigt bra med fler skyskrapor i stan. I stället för att förtäta en del områden och bygga bort vackra grönområden, ser jag hellre att det byggs på höjden.

Just Tellus Tower är tänkt mest för unga människor, ”morgondagens stockholmare”, eftersom det mestadels kommer att bli små lägenheter med smarta planlösningar. Dessutom ligger det bra till, för det tar bara 13 minuter till T-Centralen med tunnelbanan därifrån. Skulle lätt kunna tänka mig att bo där själv. Man behöver inte upp mer än 15-20 våningar för att ha en grym utsikt därifrån, och från de översta 30 våningarna lär man väl se precis hela stan!

Som ni ser är de nuvarande husen inte ett dugg roliga, utan är väl ett resultat av 50-talets bruna skokartong-stil. Området är inte alls så pjåkigt ändå, om än tråkigt. Mest arbetsplatser och gamla, trötta bostäder. Men det är som sagt nära till stan, och nära till fin natur. Det ser inte särskilt attraktivt ut nu, men nya bostäder piffar säkert upp stället, och en skyskrapa skulle säkert få andra affärer i området att blomstra. Jag är för fler skyskrapor för att få plats med alla ensamhushåll, och slippa bygga bort grönområden. Vad tycker du?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/08/tellus-tower/

2 kommentarer

    • Petteraugusti 31, 2013 kl. 19:57
    • Svara

    Vad fan har hänt med kommentatorsfältet? Det täcker hela bredden på skärmen.

    Inte blir det väl hyresrätter i en kåk som denna? Kan inte tänka mig att det blir annat än kontor och bostadsrätter. Men visst är skyskrapor flotta och ganska coola. De bör ändå smälta in i den befintliga miljön hur fula de gamla kåkarna än är. Eller så river vi de gamla kåkarna och bygger nytt. De nya ”stockholmarna” behöver ju bostäder. 😀

    1. Nåt skit är det, bilderna har varit helknasiga sedan jag uppdaterade ett tillägg för ett par dar sen. Jävligt irriterande, för inget funkar och jag är ute och svirar! Nä, hyresrätter blir det knappast. Då får man bo långt ute i förorten, det är helt enkelt för attraktivt att bo nära stan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.