Vad gäller saken?

Ja, vad gäller saken? Jo, en halvblind jycke. Häromkvällen kom älskaren R in och såg ut som om hela världen var dum i huvudet, och gick och muttrade om jävla dumjävlar. Grannen på lantstället (inte svärisarna, åt andra hållet) har en gammal hund som ser dåligt. Av någon anledning är den väldigt ofta ute ensam på tomten – både tidig morgon och sen kväll – medan resten av familjen är inomhus. Allt de gör hörs väldigt bra, för deras hus ligger en bit upp på en kulle, och vår stuga ligger nedanför. Har man dessutom fönster öppna så kan man höra en viskning.

Hunden hade stått ute och skällt i en halvtimme, och ägarna satt inomhus. Medan R var ute och donade med något kom hundens matte ut, och sa mycket sakligt, men med alldeles för ansträngd och stressad röst:

LaToya, vad gäller saken? Det finns väl ingen anledning till att du sitter här och skäller?

Öhh… Först och främst så tror jag att LaToya (vem kallar sin hund LaToya av alla konstiga hundnamn?) inte uppskattar att vara ensam ute så länge när resten av flocken är inne, och dessutom är hon lika nervös och hispig som ägaren låter. Jag känner dem inte, men man blir nästan stressad bara av att höra hur hon pratar. ”Vad gäller saken?” Förväntade hon sig ett svar, eller?

Frågetecken. Noll koll och inga svar på Arbetsförmedlingen. Vad gäller saken?Uppenbarligen fanns det många anledningar att skälla, eftersom hunden alltid gör det. Ibland vaknar jag av det, och ibland är den ute och skäller efter att vi gått och lagt oss. Det hela lät så förbannat dumt, att både R och jag nästan fick en pucko-chock. Ta hand om hunden och se till att ta in den om den skäller – är det så jäkla svårt?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/08/vad-galler-saken/

2 kommentarer

    • Tofflanaugusti 23, 2013 kl. 19:45
    • Svara

    Jag reflekterade över en annan sak i morse när det gäller hundar. Och bara för att du har skrivit ett inlägg slipper jag nu och kan lämna en kommentar i stället. Jag tänkte på hur jäkla jobbigt det måste vara att vara hund i stan. Tänk dig själv att din ägare står och tittar på dig när går på toa – och dessutom plockar upp det du lämnat efter dig… Skulle få mig att bli totalt förstoppad, asså! 😉
    Skitkul? Nej, men jag funderade faktiskt över detta!

    1. Haha! Ja, det måste vara skitjobbigt, om något. Förhoppningsvis tänker de inte så utan är stolta över att markera lite här och var, men att skita i parken där alla går – nej…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.