Vårtbitare och tårtbuffé

Natten till i går kunde jag inte somna. Igen. Låg vaken till närmare halvtre, innan jag slocknade. Det var myggor som surrade och kroppsdelar som bultade. Innan vi gick och la oss hörde vi att den grå luddskallen lekte med något i hallen, men han fick hållas. Efter en stund insåg jag att han hade hållit på väldigt länge, så jag gick och kollade vad det var han lekte med. En skitstor, knallgrön vårtbitare, som hade några hål i ena vingen, och saknade ett ben. Det låg på hallgolvet en bit bort, och den var väldigt dålig på att gå. Den på bilden är från en tidigare vårtbitare- och kattincident, medan den fortfarande var hel.

Vårtbitare

Stackars liten grej, men katten hade haft roligt åtminstone i en halvtimme. Och är man ett litet kryp som kommer in här så är det på egen risk – här finns både rovdjur och UV-lampa som steker insekter. Älskaren R fick ta ut den och hade ihjäl den snabbt och skonsamt. Katten ylade för att leksaken försvann. Hur som helst, efter lunch i går var jag så trött att jag tog en tupplur. Det är konstigt, jag är så trött att jag inte kan hålla mig vaken på dagarna, men när jag lägger mig för att sova en timme eller två, så dvalar jag knappt. Ligger vaken och stör mig på att jag inte somnar. Men visst vilar jag lite, i alla fall.

I dag ska vi på utflykt till Taxinge slott och äta hela dagens kaloriintag i form av socker och fett kolla in tårt- och kakbuffén här! Det är en lagom liten tur ungefär en timme bort, och vi åker tillsammans med Rs föräldrar. Det ska bli mysigt, för vi har funderat på att åka dit flera gånger, men aldrig kommit iväg. Mmm, arraksrulltårta, citrontårta, mintkaka eller bountybiskvi? Kanske en av varje. Återkommer definitivt i frågan i kväll!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/08/vartbitare-och-tartbuffe/

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Tofflanaugusti 7, 2013 kl. 18:59
  • Svara

  Tur att det inte var Tårtbitare och vårtbuffé…
  (Övar mig i positivt tänkande)

  1. Bra där! Vårtbuffé låter ju inte det minsta äckligt, och tårtbitare har jag varit i dag. :mrgreen:

  • Lisaaugusti 9, 2013 kl. 08:48
  • Svara

  E de inte en gräshoppa. Min katt hade också en sån kompis och lekte med häromdagen. Men jag fick avsluta hans liv (gräshoppans alltså).

  1. Det här är vårtbitare, man kan se skillnad på dem på antennerna. Är antnennerna långa (som på bilden här) så är det en vårbitare, och är de korta så är det en gräshoppa. 🙂 Kul leksaker för katterna i alla fall…!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.