Veckans plus, vecka 32

Varje vecka delar jag ut veckans plus här på bloggen, till något jag gillar. Jag klagar på så mycket skit ändå, så lite positiva saker ska in också. Det kan vara allt möjligt, från stort till smått. Mat, företeelser, prylar, kläder, musik… Kort och gott: Vad som helst, som jag gillar.

Den här veckan har det varit svårt. det hade varit sjukt mycket enklare att dela ut veckans minus – och kanske hade det passat bättre här också – men jag kämpar på. Veckans plus går till något ganska allmängiltigt, men som faktiskt livar upp min vardag varje dag ändå. De finns alltid där och fnattar omkring, de är mjuka och gosiga, och de håller mig sällskap. Husdjur. Det märktes särskilt tydligt i veckan, när jag varit ifrån dem några dagar. Det finns ju oändligt många studier som visar att människors mentala hälsa kan förbättras av ett husdjurs sällskap, och när man är ensam mycket är det underbart att ha en liten kompis att ta hand om.

Katt, grå katt och svart katt

Mina två katter börjar bli gamla gubbar nu, de är 10 och 12 år. Innebär det att jag har blivit en dag äldre sedan jag fick dem? Inte då. Katter passar mig utmärkt, eftersom jag inte är i form för att gå ut och gå fem gånger om dagen, och de är lagom stora att ha i knät. Det märks så väl att de blir glada när jag kommer hem efter att ha varit ute en dag, eller när jag träffar dem efter att ha varit hemma i stan och de bor med R på lantstället. De brukar inte ligga särskilt nära varandra och sova, men de gångerna kan de samsas på min mage bara för att få vara nära.

Mitt liv skulle definitivt ha mycket sämre kvalitet om jag inte hade luddskallar som låg och sov lite här och där. Visst, de ska ha mat, försäkring och en ren kattlåda, men det är värt betydligt mer än det kostar i pengar och ansträngning. Veckans plus går alltså till husdjur – vilken sort man nu föredrar. För övrigt så tror jag att många som skaffar barn borde ha nöjt sig med ett marsvin eller en guldfisk i stället.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/08/veckans-plus-vecka-32/

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • piafiaaugusti 11, 2013 kl. 16:02
  • Svara

  O, så fina farbröder!

  1. Om de kunde skulle de säkert hälsa och tacka! Finaste vännerna man kan köpa för pengar (sisådär 50 spänn tassen)! 🙂

  • Maugusti 11, 2013 kl. 20:02
  • Svara

  Kostnaden för dem fås tillbaks i drivor av kärlek, ovärderliga luddskallar!

  1. Många gånger om! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.