Veckans plus, vecka 33

Varje vecka delar jag ut veckans plus här på bloggen, till något jag gillar. Jag klagar på så mycket skit ändå, så lite positiva saker ska in också. Det kan vara allt möjligt, från stort till smått. Mat, företeelser, prylar, kläder, musik… Kort och gott: Vad som helst, som jag gillar.

Den här veckan går veckans plus till något som man kanske inte tänker så mycket när det finns på plats i hemmet, men som gör en jäkla skillnad för trivseln i ett rum – tyg. Textilier som inte bara ger härlig färg till ett ofta dötråkigt vitt rum, utan även dämpar ljud och ger en lite ombonad känsla. Ett par kuddar i soffan, gardiner i din favoritfärg eller en härlig matta gör underverk!

När jag flyttade in i lägenheten där jag bor nu fick ena katten för sig att mattor är lika med toaletter, så hemma har jag tyvärr inte några, förutom i badrummet. Men det är nya och fina parkettgolv, så jag behöver inte dölja golvet. Jag kör på med härligt limegröna gardiner i mitt stora fönsterhörn, mjuka pälsbeklädda kuddar i soffan, och en och annan duk. Som den här fina jag fick i födelsedagspresent!

Duk med ugglor från Åhléns. Veckans plus!

Det blev så uppenbart när vi målade sovrummet på lantstället, och det var bara ett kalt, vitt skal. Vi hade igen gardin där innan heller, för inget gick att matcha med den där lax-aprikos-färgen, och det var så mycket annat fult där inne ändå. Men nu ska det fyllas med lite färg, lite ekhyllor som matchar sängen, och så byrån som jag har som målningsprojekt. Veckans plus går till textilier och tyg – för en högre trivselfaktor.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/08/veckans-plus-vecka-33/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.