Veckans plus, vecka 34

Varje vecka delar jag ut veckans plus här på bloggen, till något jag gillar. Jag klagar på så mycket skit ändå, så lite positiva saker ska in också. Det kan vara allt möjligt, från stort till smått. Mat, företeelser, prylar, kläder, musik… Kort och gott: Vad som helst, som jag gillar.

Den här veckan går veckans plus till något som förbättrat innemiljön på lantstället med tusentals procent, nämligen en insektsdödare. Det är en lampa med UV-ljus som drar till sig mygg, flugor, nattflyn och allt möjligt som man inte vill ha fladdrandes i ansiktet när man ligger och försöker sova. Vi kallar den för vårt lilla mygg-Auschwitz, för det måste vara deras största mardröm.

Mygga

Eller ja, de tror säkert att det är en bra grej, eftersom de instinktivt dras till den. Men så fort de flugit fram till den så fastnar de i små elektriska trådar och eldas upp med ett härligt sprak. Ibland smäller det till så att man nästan hoppar ut stolen, om det är en större grej som irrat sig in. Det kan spraka uppåt en minut, innan den till slut nästan brinner upp. Snällt? Nej. Välbehövligt? Ja.

Undrar egentligen hur det kommer sig att nattfjärilar och sådana saker dras till ljus. De kommer ju bara fram på natten, så de borde väl hålla sig undan allt som lyser? Ja, konstigt är det. Veckans plus går i alla fall till vår lilla insektsdödare – både rolig och effektiv.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/08/veckans-plus-vecka-34/

2 kommentarer

    • Tofflanaugusti 25, 2013 kl. 19:10
    • Svara

    Skulle behövt låna den i skogen idag. Jädra mygg!!! 🙁

    1. Haha, ja fy! Hatar de små asen. Ta med ett litet kraftverk och en insektsdödare i packningen nästa gång!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.