Billigt på HM

Hur kan det vara så billigt på HM? En del saker kostar ju nästan ingenting! De har en riktigt snygg kappa med 50% ull för 300 spänn. Med tanke på att klädbutiker har ganska stor marginal, så börjar man ju undra hur mycket tillverkare och de som säljer material får betalt. Likadant med deras jeans – 99 kronor. På något sätt luktar det lite ruttet någonstans i produktionskedjan. Någon (om inte alla) får för lite betalt.

För mig som är låginkomsttagare är det självklart ett bra ekonomiskt alternativ de gånger jag behöver kläder, men etiskt sätt känns det inte ett dugg bra. Då köper jag mycket hellre saker på second hand, om det går. En del saker är ju rent omöjliga att hitta begagnade, men mycket finns, och utbudet varierar från dag till dag. Självklart vet man aldrig riktigt hur produktionskedjan har sett ut när man köper märkeslösa kläder därifrån heller, men om överskottet går till ett gott ändamål så gör jag mycket hellre det än att ge H&M pengarna.

Pengar, mynt och sedlar. Billigt på HM
Det kan väl inte bara vara jag som reagerar på att en del är så billigt på HM – långt ifrån alla, för är det något som benämns som ekologiskt är det helt plötsligt alldeles för dyrt – är alldeles för billiga för att alla inblandade i processen ska ha fått skäligt betalt? Visserligen spar de pengar på fuskkroppar i reklam och sånt, men njae, jag är skeptisk. De som producerar eller säljer materialet kanske håller med mig. Gör du?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/09/billigt-pa-hm/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.