Gå på toaletten!

Varför är det så att så många kvinnor känner sig obekväma med att gå på toaletten när de inte här hemma? Enligt en undersökning där 1000 svenskar ingick, visade det sig att 2 av 3 kvinnor hellre håller sig, trots att de egentligen behövde gå på toa och trots att det inte är särskilt bra att hålla sig, i stället för att gå på toaletten utanför hemmet. 41% av kvinnorna tyckte att det var pinsamt att bajsa när de inte var hemma, men bara 14% av männen svarade likadant. Självklart resulterar det här i att fler kvinnor än män har problem med magen.

Hur kommer det sig? Att ha en fungerande mage är väldigt viktigt, och att gå på toa när man måste borde egentligen vara självklart. Det finns absolut ingenting att skämmas över när det gäller toalettbesök, men möjligen vågar en del kvinnor inte visa att de faktiskt också är människor. Ibland läser jag om unga tjejer som inte vågar gå på toaletten ens hos sina pojkvänner, och då blir jag ganska bestört. Det är naturligt! Det är ingen som kommer att bry sig, mer än att de mår bättre om du mår bra! Magont är jobbigt som tusan. Själv går jag på toaletten när jag behöver, oavsett vart jag är. Det finns liksom inget annat alternativ, i min värld. Måste jag så måste jag, och om någon har åsikter om det så är det synd om dem.

De flesta äter ju alldeles för lite kostfiber också, vilket ofta resulterar i en trög och uppblåst mage. Veteklifiber är särskilt bra för magen och matsmältningen, och det kan definitivt hjälpa till att påskynda magen. Men det viktigaste är ju självklart att våga gå på toaletten när man behöver, och inte känna att det är något man ska skämmas över. Alla människor går på toaletten! Kellogg’s All-Bran har startat initiativet #onödigt för att kvinnor ska sluta skämmas över att gå på toaletten, och för att få en mage som fungerar bra. Jag stödjer deras initiativ – gör det du också. Hjälp till att bryta tystnaden kring ett onödigt tabu och se kampanjfilmen nedan.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/09/ga-pa-toaletten/

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Jilinaseptember 20, 2013 kl. 18:22
  • Svara

  Behöver jag gå och det finns en toalett inte alltför långt bort då jag är iväg nånstans, ja då går jag. Man ska lyssna på sin kropp. Jag har varit extremt dålig på att få i mig fiber men på sistonde har jag ätit det mer och mer och känner att magen mår bättre.

   • Klaraseptember 20, 2013 kl. 18:29
    Författare
   • Svara

   Precis! Man ska göra det när man måste, helt enkelt. Bra att du mår bättre! 🙂

  • Lottaseptember 21, 2013 kl. 15:36
  • Svara

  Jag måste erkänna att jag föredrar att gå på toa hemma, men inte för att det är pinsamt utan för att offentliga toaletter brukar vara så äckliga att jag inte skulle vilja röra vid något där inne. Hade de varit rena och fräscha skulle det vara något helt annat.

  Lotta
  BloggNyheterna

   • Klaraseptember 21, 2013 kl. 17:31
    Författare
   • Svara

   Ja, det kan jag hålla med om, en del är så vidriga att man inte vill sätta sin fot där inne och då går jag därifrån. Toalettens fräschör säger väl en del om ställets standard också! Men om man är hemma hos någon eller på jobbet ser jag ingen anledning till att någon ska behöva hålla sig bara för att det är pinsamt! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.