Gå upp tidigt

Jag har övat mig i att gå upp tidigt på morgnarna hela veckan. Det går sådär, men halvåtta har jag masat mig upp i alla fall. När man som jag lider (ja, inte bara har, utan lider) av kronisk trötthet på grund av konstant smärta, så räcker åtta timmar om natten inte särskilt långt. Helst nio eller tio, och så en vilopaus på eftermiddagen. Jag ligger oftast vaken ganska länge, trots sömntabletter, bara för att det gör ont någonstans, men ändå försöker jag gå upp tidigt.

Måste ju försöka vända lite på dygnet, så att kroppen inte får en total chock på torsdag och fredag när jag ska jobba. Taxin kommer tio i åtta, och om jag ska vara smärtlindrad och påklädd tills dess måste jag ha minst en timme, men gärna två på mig innan dess. Inga snabbverkande piller fungerar bra i längden, så då får det ta sin lilla tid för att smärtlindringen ska vara längre. Och även om jag kommer att ha ett relativt enkelt jobb framför mig, så måste jag vara på alerten. Har ju inte rört systemet vi jobbar i där på nästan ett halvår.

Dator, clipart. Gå upp tidigt och jobba.I morse fick jag i alla fall gå upp tidigt som fasen. Klockan 05.30 ringde klockan, så då stegade jag upp som en zombie och åkte med R i bilen till hans jobb, och tog en taxi hem till stan därifrån. Tänkte försöka hålla mig vaken ända till i kväll, så att jag somnar tidigt. Yeah, right. Och alla som påstår att man vänjer sig vid att gå upp tidigt när man jobbar och börjar i ottan har fel. När jag hade pluggat klart för många år sedan gick jag upp klockan halvsex, fem eller sex dagar i veckan, i två år. Vande mig aldrig. Kommer aldrig att vänja mig. Aldrig.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/09/ga-upp-tidigt/

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Petterseptember 11, 2013 kl. 11:31
  • Svara

  Myten att man blir morgonpiggare med åldern är just, en myt. Det snackas alltid om pensionärer som är upp klockan 4 men jag tror de lägger sig klockan 20.
  Jag blir bara tröttare och tröttare. Hatar att stiga upp tidigt och vill gärna ligga och dra mig i några timmar. 😀
  I många år jobbade jag 2-skift och började 0530 varannan vecka. Då gick det bra. Jag var ung.

   • Klaraseptember 11, 2013 kl. 11:42
    Författare
   • Svara

   Ja! 🙂 Klart att man kan få en del bekymmer med sömnen när man blir äldre som gör att man vaknar tidigt, och då är det inte konstigt om man går och lägger sig klockan åtta heller! Jag blir också tröttare. När jag blir pensionär ska jag kassera min väckarklocka.

  • Tofflanseptember 11, 2013 kl. 15:29
  • Svara

  MEH! Försvann min kommentar när jag trodde att jag hade överlistat din besatta blogg? VA?! 👿
  Nåja, jag ville MEST säga att jag tycker att det är kul att du ska in och jobba ett par dar!!

   • Klaraseptember 11, 2013 kl. 15:37
    Författare
   • Svara

   Ha! Den är inte såååå mycket besatt nu, håller på att cacha lite, så det käkar mycket minne för tillfället. Tack, det ska bli väldigt roligt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.