Gå ut med hunden

Det är mysigt att ha en hund i hasorna hela tiden när vi är på lantstället. Jag önskar verkligen att jag hade en, eller snarare: Jag önskar att jag kunde ha en hund. Men det är mycket jobb, och jag är inte på långa vägar tillräckligt rörlig för att ta hand om en. Jag kan inte gå ut med hunden så ofta som behövs, jag kan inte ta rullstolen på skogsvägarna, och jag kan inte kuta omkring med den. Och det går ju inte riktigt att lära den att gå på toaletten i en låda inomhus.

Eller jo, visst kanske det går att lära dem, men det tar ju inte bort det faktum att man måste gå ut med hunden bara för att promenera och motionera den, ibland flera gånger om dagen. Kanske om man har en sån där draghund, så kan den dra omkring på mig i rullstol, i stället för en släde. Nej, är helt omöjligt så länge jag bor i stan. Jag vill dessutom inte att min potentiella hund ska gå de flesta av sina promenader på asfalt, och att de ska vara alldeles för korta och för oregelbundet.

Jag vill inte heller ha någon liten prydnadshund som inte kräver så mycket träning, för jag tycker oftast att de är så jäkla fula. Chihuahua, till exempel. Fy fasen. Säkert jättetrevliga, men absolut inte min smak vad gäller gulliga hundar. Och så kan man ju inte låta bli att undra om det låter ”Krasch” eller ”Splatt” om man råkar trampa på dem.

Klippta små spetsar från Pommern (pomeranians) är ganska söta, men de måste ju likförbannat ut fem gånger om dagen, och det fixar jag inte. Långpromenader är svårt ibland, och dessutom är det krångligt att promenera på vintern. Jag tvivlar på att det finns någon jycke som kan hålla sig mellan oktober och april. Nej, det är tur att jag har möjlighet att klappa ”svärisarnas” vovve när jag vill på somrarna. Hon följer så gärna med och badar eller går med på en liten kvällstur då och då – och jag kan gå ut med hunden precis så ofta eller sällan jag vill.

Labradorblandning, jag ska vara hundvakt i dag. Gå ut med hunden

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/09/ga-ut-med-hunden/

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Petterseptember 4, 2013 kl. 19:41
  • Svara

  Va? Gillar du hundar? Jag trodde du hade samma inställning till hundar som jag. Tänker på det där inlägget om att avsky hundar du hade för något halvt år sedan.

  1. Jodå, jag gillar hundar, men inte vilka som helst. Samtidigt så tycker jag att de är lite äckliga vad gäller en del saker (blöt hund inne – nej tack), och såna där små prydnadshundar är vidrigt fula. Vet inte riktigt vad du tänker på för inlägg, men visst föredrar jag katter. Man kan dock inte ha fler än två utan att bli betraktad som lite galen – och jag vill nog inte ha fler heller.

    • Petterseptember 4, 2013 kl. 20:02
    • Svara

    Du hade något inlägg där man fick skriva vad man hatade och jag skrev hundar. Någon dam som läste inlägget blev skogstokig och svamlade något om hur otrevliga vi var som inte gillade dessa pälsdjur. Hon svor även åt oss. Minns du?

    Jag fick intrycket att du inte var vidare förtjust i hundar. Kanske inte lika avog som jag men ändå något negativt inställd. 😀

    1. Just ja, haha! :mrgreen: Jag vill minnas att jag höll med dig om en del saker om hundar, och att man får hata precis vad man vill. Jag gillar verkligen söta och snälla hundar. Andra hundar är mest jobbiga och äckliga. 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.