Hål och ånga

Kommer ni ihåg att jag skrev om ett hål i gatan för ett tag sedan? Det är något energibolag som håller på att fixa med en bättre fjärrvärmelösning, så de har grävt upp halva vägen. I dag skulle de skarva ihop två bitar gigantiskt rör och ändra sträckning för ledningen. Vi har varit utan varmvatten hela dagen – visserligen annonserat i förväg – och det var ett jäkla liv med lastbilar, sågande, och framförallt ångande utanför.

Hål i gatan med ånga

Det roliga var att snubben som kapade röret gjorde det med en pytteliten cirkelsåg, haha! Jag trodde att de skulle komma med någon supersåg och få det gjort i ett nafs, men han stod där bra länge och nötte. De jobbar fortfarande, så vi får väl se om vi har något varmt vatten i morgon. Man uppskattar aldrig en riktigt skön och varm dusch förrän man vet hur det är att aldrig ha ordentlig värme på vattnet…

Nu ska de väl bara fylla igen hålet, hoppas jag. Vår parkeringsplats ligger nämligen precis där de har skarvat, och visserligen lägger de på en ramp så att man kan köra in och ut på parkeringen så fort de inte jobbar, men tänk om bilen står där, man måste iväg och kommer inte ut?! Inte för att det har hänt någon ännu (vad jag vet), men det lär ju göra det så småningom om de inte fyller igen snart. Kvarterskatten som älskar allt och alla är dock glad att det är hål i gatan och spenderar mycket tid där. En gång såg jag förresten en cyklist som körde rakt ner och försvann i ett sånt där hål. Jag var tvungen att stanna bilen för att garva klart innan jag kunde fortsätta.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/09/hal-anga/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.