Hårförlängning och att följa trender

Jag har en kompis som älskar att förändra sitt hår, ofta och mycket. Hon följer varje trend, och det brukar innebära att det allt som oftast antingen klipps av eller är på utväxt, och självklart har hon en ny hårfärg ganska ofta. Eftersom håret inte växer eller ändras i samma fart som trenderna, så använder hon sig ganska ofta av någon hårförlängning eller clips som man snabbt sätter in. På så sätt går det ju att variera i all oändlighet, från väldigt långt hår i valfri färg, till kortare eller till och med lockiga varianter. Jag gillar Dip Dye-färg, där topparna har en annan färg än resten av håret.

Mood hårfärg, tona håret

En tjej på jobbet hade färgat sitt långa, mörkbruna hår på det sättet, och det var skitsnyggt! Om man är platinablond måste man ju färga utväxten väldigt ofta för att det ska se bra ut, men det finns peruker av riktigt hår som faktiskt ofta ser bättre ut än en halvdålig färgning. Det finns väldigt många riktigt fina peruker i dag, både för sådana som av medicinska skäl inte har något hår, och för de som bara vill testa något helt annorlunda än det de är tilldelade naturligt. Perukerna i dag är ju inte som de vissa tanter använde när jag var liten, utan de ser faktiskt ut som hår som växer på skallen. Undrar hur många det egentligen är som har peruk på sig…? Svårt att säga.  Det finns en hel del andra roliga produkter för långt hår (oavsett om det är riktigt eller om det är en hårförlängning), vad sägs om hårsmycken?

Tyvärr finns det inte så roliga saker för mig som är korthårig, förutom då just hårförlängning. Det är förresten en sån där grej som har exploderat de senaste tio åren, verkar det som. Jag känner flera som har gjort en, och det verkar liksom vara standard att man gör en om man vill ha långt och tjockt hår, eller om man som min kompis bara vill göra stora förändringar ofta. Har du någon gång gjort en hårförlängning, eller kan du tänka dig att göra en?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/09/harforlangning-att-folja-trender/

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Petterseptember 24, 2013 kl. 18:50
  • Svara

  Jag behöver ingen hårförlängning. Jag behöver hår. 😀 Lite kul det här med håret. Killar kan vara långhåriga men jag har ALDRIG hört talas om någon kille som gjort en hårförlängning.
  Undrar varför hår är så viktigt för kvinnor? Det pillas och pulas med hår hela tiden. Inte lustig att jag ibland inte hälsar på kvinnor jag känner. Jag känner helt enkelt inte igen dom efter de varit hos frisören. Hahaha…..

  Jag gillar faktiskt att en hel del kvinnor klipper sig rejält kort. Har sett en hel del coola frillor i min omgivning.

   • Klaraseptember 24, 2013 kl. 18:58
    Författare
   • Svara

   Haha, du skulle se rolig ut i en! Nä, jag har aldrig heller hört talas om någon kille som gjort det – men såna där behandlingar för att få mer eller tjockare hår är tydligen populärt… Det är skönt med kort. Skulle jag ångra mig i morgon är det ju bara att skaffa hårförlängning. :mrgreen:

  • Jilinaseptember 25, 2013 kl. 00:34
  • Svara

  Jag har aldrig gjort en och kommer heller aldrig att göra en. Mitt hår växer snabbt och är tjockt och fint, jag är nöjd som det är med mitt hår. Vissa förändringar vill man ju göra men en hårförlängning är ingenting för mig.

   • Klaraseptember 25, 2013 kl. 08:50
    Författare
   • Svara

   Mitt växer också fort, det känns nästan som en nackdel att ha tjockt hår ibland, när man vill få till någon snygg frisyr! Nä, det är inget för mig heller. Skulle väl lyckas chocka nån om jag gick omkring med långt hår helt plötsligt…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.