Hyperreaktiv och överrörlig

Nja, det blev inget vidare i går. Jag kom knappt ur bilen när jag kommit hem, så jag lade mig i sängen och låg där. Länge. Att det ska vara så jävligt att vara överrörlig och hyperreaktiv! Älskaren R hade tänkt åka till lantstället efter jobbet och fortsätta måla lite, men han kom hit i stället, lagade mat, dammsög och gick och handlade. Fick en gigantisk godispåse (förutom maten), så nu är det inte lika synd om mig.

Men jag har fortfarande ont. Jag var alltså på behandling hos läkaren i går, och han gjorde inga stora rörelser – då skulle jag gå sönder på riktigt i och med min sjukdom och diverse andra problem som att vara hyperreaktiv.

Små förflyttningar och lättande av muskelkramper som fick min höft att räta till sig lite, resulterade i den värsta smärtan på hela sommaren, och det är ändå inte efter att ha gjort något särskilt. Jag har bara varit sned länge, och haft ett par ryggskott sedan jag var där sist.

Originalplanen för veckan innebar att jag också skulle åka till lantstället bara ett par dagar, men det går inte. Jag ska inte åka någonstans i dag, för jag måste vila kroppen. Då är det inte heller någon idé att åka ner i morgon – jag måste ändå vara här på torsdag förmiddag när jag äntligen ska till Vårdcentralen. Jag har så mycket att säga där, och säkert alldeles för lite tid.

Om jag får vänta tio veckor till på nästa tid så tänker jag ringa varenda jävla dag och fråga om de har några återbudstider, för det här funkar ju inte. Jag kan omöjligt vara tillgänglig för arbete, jag är för fan inte kapabel till något. Och ingen professionell, förutom läkaren som arbetar pro bono för mig då och då, är tillgänglig för att hjälpa mig. Dit ska jag förresten igen på fredag den trettonde. Min turdag.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/09/hyperreaktiv-overrorlig/

10 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Petterseptember 3, 2013 kl. 10:42
  • Svara

  Aha… Det är därför det heter sjukhus. Man går alltså dit för att bli sjuk eller sämre. 😀 Jag trodde man gick till läkaren för att må bättre när man gick därifrån. Måste ha missat något.
  Låter som att höften var bättre innan. Kommer den extra smärtan att ge mindre smärta i framtiden eller jämnar det bara ut sig?

  Tur att du fick en stor godispåse för det är ju enligt vissa flygande knubbiga snubbar rena meducinen. 😀

  1. Haha! Ja, den kändes bättre, men gör mer skada på insidan när den tlite snett. Det kändes toppen efteråt, i ungefär 5 minuter. 🙂 Kroppen är bara ovan vid att den är någorlunda rak och som den ”ska” vara, men bitarna där inne dras snett av musklerna om nån vecka ändå. Det jämnar nog ut sig så småningom. Har jag varit krokig i 20 år så gör det ont när de rätar ut mig, men jag tvivlar på att någon orkar hålla på och göra det gratis i en evighet.

   Den bästa meducinen när man ligger och är dålig är lite bra musik i öronen och något smaskigt att tugga på. :mrgreen:

  • Farsanseptember 3, 2013 kl. 14:14
  • Svara

  Det enda som hjälper mot smärta är cognac. Då försvinner den.

  1. Cognacen eller smärtan? :mrgreen: Och om man inte gillar det då? Vingummin?

  • Farsanseptember 3, 2013 kl. 16:12
  • Svara

  Cognacen naturligtvis. Men välbefinnandet ökar. Har aldrig testat vingummin till cognac, men jag minns att cigarr var gott. (Förr i världen alltså.)

  1. Jag kan testa punschpraliner. Inte så sugen på Rs vidriga dryckjom.

  • Farsanseptember 3, 2013 kl. 17:34
  • Svara

  Jag har g o t t dryckjom. Ju äldre man blir – desto godare dryckjom har man.

  1. Jag är äldre än R, alltså har jag godare drycker.

  • Tofflanseptember 3, 2013 kl. 18:34
  • Svara

  Tänker på dig och hoppas det går bra på torsdag och inte nåt jävla återbud. Du ska ha hjälp! Godis är bra hjälp, för övrigt, hälsa R att han är synnerligen lyhörd!

  1. Tack! Jag kan minsann ringa och stå på mig om det behövs, säkert flera gånger om dagen. :mrgreen: Ja, godis är bra. Och R är bra. 🙂

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.