Katterna har hittat hem!

I går flyttade älskaren R och katterna hem hit! Han hade ägnat kvällen innan åt att packa ihop alla kläder, hojar, hjälmar och kattsaker, och i går på förmiddagen stuvade han in allt i skåpbilen och kom hem. Det svåraste med att packa är ju att få in katterna i sina burar, men tydligen hade han lyckats. Frågan är om jag vill veta hur… För mig brukar det inte vara något större problem, men när han gör det brukar det gå dåligt.

Min svarta katt accepterar ju R i sitt revir, men vill inte gärna bli hanterad av någon annan än mig. Den lilla grå gillar allt och alla, men när han ska in i en bur spretar alla ben och armar åt alla håll så att han blir stor som ett lakan. Tydligen gick det på något sätt i alla fall, för de är ju här nu! De känner ju på sig när något är på gång och brukar vara experter på att gömma sig, så det är ju tur att stugan är ganska liten.

Katter äter och delar en tallrik

De har ju bott med oss på lantstället ända sedan i maj, och det blir alltid en liten omställning för dem att bli stadskatter igen. Det finns inte en chans att jag släpper ut dem här, av många anledningar. Även om mitt hem ligger i ett lugnt område så är det en del trafik, och det finns galna människor överallt. Skulle aldrig riskera att de råkar illa ut, så de får vara ute så mycket de vill hela somrarna och bo inne resten av året. Det funkar bra. Och jag är så glad att de är hemma!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/09/katterna-har-hittat-hem/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.