Kronägg lanserar ägg som gör skillnad

Ja, apropå det här med Rosa Bandet och välgörenhet men bara när det syns för kunder – jag fick ett mail från någon PR-firma som jobbar åt Kronägg, om att de lanserar ägg som gör skillnad. Det innebär att för varje såld förpackning så skänker de en krona till Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj, och det är en speciell förpackning som börjar säljas i slutet av september.

I mailet står vidare att det är en del av Kronäggs medvetna satsning på att bidra till samhällsnyttan, och att de upplever kopplingen mellan Rosa Bandet, kvinnor och ägg som mycket stark, enligt Bengt Göran Andersson, VD för Kronägg. Öhh, kvinnor och ägg…? Hur tänkte de där?

ÄggDessutom, vad kostar det att ta fram en särskild förpackning som bara kommer att användas i en månad? Vad kostar det att anlita fotograf och PR- firma som skickar ut pressreleaser om det här till höger och vänster? Till mig? De kan inte ha läst min blogg på sistone, i alla fall. Dessutom ska de lansera äggförpackningarna med annonser i Tara, Amelia och M Magasin.

Jag häpnar lite. Kronägg är redan Sveriges ledande varumärke inom ägg, så jag förstår inte riktigt varför de lägger ner sådana enorma resurser på att marknadsföra att de minsann också skänker pengar. Visst kanske några fler kunder väljer de här äggkartongerna framför andra, men knappast så många att Kronägg tjänar så pass mycket mer att det täcker kostnaderna för annonsering, design, marknadsföring och en krona per paket till Cancerfonden. Hur mycket bättre hade det inte varit att bara skänka de pengarna direkt till välgörenhet i stället, och göra en vanlig pressrelease om det?

Men visst, det syns ju att de stödjer något, och av någon anledning verkar folk tro att det man ser är det enda som finns. Så är det självklart inte. De riktiga hjältarna är de som skänker för att de brinner för något, utan att kommersialisera biståndet. Jag bojkottar Kronägg ett tag framöver.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/09/kronagg-lanserar-agg-gor-skillnad/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: