Lång sommar går mot slutet

Det har varit en väldigt fin och lång sommar. Visserligen var jag krasslig himla länge efter att jag opererade ryggen, men jag hade ju verkligen bra möjligheter att läka i lugn och ro. Sjukskrivningen var lagom lång (tre och en halv månad), för jag var återställd bara några dagar innan sjukskrivningen tog slut. Visserligen börjar en del problem med diskbråck redan återkomma, men det är i väldigt liten skala än så länge.

Det var fint väder nästan hela tiden som jag har spenderat på lantstället. Jag har slappat i solen, badat mycket, hängt med katterna ute på tomten, lekt med hundar och grannar, och fixat lite med stugan. Det känns ändå som om det har varit en lång sommar, nästan utan slut. Kanske för att jag har varit ensam mycket mer än vanligt. Men sommaren är knappt över än – det är ju andra halvan av september och jag gick i linne på stan häromdagen. Visserligen var det kallt länge i våras. I början av maj, när jag kom hem från sjukhuset, var det absolut inte klänningväder, och jag kunde inte ha några kläder som satt åt i midjan. Dåligt.

Vacker solnedgång över havet. Lång sommar.

Men nu närmar det sig slutet. Lantställe-säsongen är inte helt slut ännu, men vi ska inte bo där. Det är lite för kallt och fuktigt på nätterna, och jag har lite mer att göra i stan så här efter alla semestrar. Vi åker nog ner i helgen i alla fall, och älskaren R skulle dit någon dag mitt i veckan och pyssla lite till. Det är trots allt bara en sommarstuga vid vattnet, så en blåsig höstdag är det inte särskilt trevligt att vara där. Visserligen har R bytt lite fönster, men på vissa håll känner man hur det blåser rakt in. Förutom att det har varit alldeles för få möten med vänner (och en portion oro över att jag är sjuk och arbetslös, och vad myndigheterna kan tänkas hitta på), så har det varit bra. Är du nöjd med din sommar?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/09/lang-sommar-gar-slutet/

2 kommentarer

  • Petterseptember 17, 2013 kl. 19:41
  • Svara

  Klart jag är men jag ÄLSKAR hösten och ser fram mot lite kyligare och friskare väder. Älskar att vara ute i naturen när det är gråtungt och småregnigt. Tycker vintern är fantastisk om bara snön kommer och får ligga kvar. Inte mycket slår en fin vinterdag med några minusgrader och solsken.
  Om någon fortfarande tvivlar på att jag är udda är nog min uppfattning om årstider det slutgiltiga beviset. Hahaha…. 😀

   • Klaraseptember 17, 2013 kl. 23:02
    Författare
   • Svara

   Haha! Hösten är fin, det håller jag med om. Vintern hoppar jag gärna över… 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.