Lax och dödstallrik

Det var en välbehövlig och skön dag i går, eller i alla fall så skön den kunde ha blivit med tanke på hur ont det gör ibland. Jag sov, satt ute i solen på balkongen, jagade en ettrig geting som letat sig in i lägenheten, stod framför datorn och umgicks med mig själv. Älskaren R hade ju handlat mat åt mig kvällen innan, och jag hade inte någon direkt ork att laga något spännande, så det blev lax. Jag älskar lax.

Lax med broccoli och tomater

Jag orkade inte hålla på med varken potatis eller sås, så det blev en aning torftiga tillbehör, och därmed alldeles på tok för nyttigt. Broccoli och tomater är visserligen gott, men vad fasen? Det krävdes något mer än bara lax och lite grönsaker. Och vad gör man då? Jo, man vräker i sig godis till efterrätt.

Godis efter en tallrik lax med broccoli och tomater

R hade ju köpt det också, som tur var! Det är lite konstigt när han köper lösgodis till mig, för jag talar om vilka sorter jag gillar, och han kommer hem med en hel del annat. Allt det på tallriken är sådant jag gillar och bad honom köpa, men det var en hel del konstiga saker i påsen också. Han köper ju aldrig godis till sig själv, men han äter upp allt som finns hemma. Han lär få äta upp en del av det som finns kvar, för han köpte säkert ett drygt halvkilo. Vilken tur att jag äter så lite och så nyttigt i övrigt, när jag har ont då. För övrigt skulle jag vilken dag som helst mycket hellre köpa en ”Dödstallrik” än en ”Hälsotallrik”, som går att få på många olika caféer och restauranger. Jävla dumheter.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/09/lax-dodstallrik/

2 kommentarer

    • Petterseptember 4, 2013 kl. 20:17
    • Svara

    Hälsotallrik låter bara löjligt men snart får vi nog se en 5:2-tallrik. Svenskarna är ju löjligt lättpåverkade när det kommer till dieter och hälsa.

    Tacka vet jag USA. Där har dom din dödstallrik. Det finns hamburgare som heter ”Heart stopper” Förutom hamburgaren serveras de med fler baconskivor än jag vill ha till lunch.

    1. Haha, som om att det där med att fasta eller periodisk fasta är nyttigt skulle vara något nytt… Idioter. Jag kan tänka mig en heart stopper, det låter gott!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.