Om att skapa och se resultat

Jag känner ibland att jag vill skapa något fysiskt, som det här med att måla om i ett rum. När man arbetar kreativt, som jag har gjort i hela mitt liv, så går det så långsamt framåt att det ibland känns som om man står stilla i flera månader. När jag gick på Musikhögskolan så övade jag flera timmar om dagen, men när man redan är på en hög nivå är framstegen väldigt små, och mer på en subtil musikalisk nivå än en teknisk. Vore det så att man blev mycket bättre tekniskt så skulle det ju märkas och vara roligare – precis som för alla som börjar med ett nytt instrument så gör man stora framsteg i början, men ju duktigare man blir, desto långsammare går det att bli bättre.

På något sätt har jag alltid känt som om jag vill försöka åstadkomma något slags framsteg som jag kan se. Det är ganska vanligt hos kreativa människor, att då och då behöva göra något där man snabbt kan se resultaten eller framgångarna. Att måla om något är ett sätt att skapa, att måla en bild är ett annat. Det är lite samma sak med skrivande, jag skriver och skriver men märker aldrig (eller ytterst sällan) att jag blir bättre på det. Att göra det i form av en blogg är ju oändligt mycket bättre än att sitta och skriva hundratals sidor i Word, eftersom sidan växer, läsarna blir fler och jag kan konfigurera utseendet hur jag vill, när jag vill.

Akvarellset, färger och pensel. Har fått en idé! Att skapa.

Det var ju tur att jag började måla lite, för det är ju en sorts skapande som syns direkt. Att laga mat är det också, men på ett lite annorlunda sätt. Det är ju inte alltid särskilt givande. Och så självklart träning, när man märker att man blir starkare, snabbare eller mer uthållig. Men men, tyvärr klarar jag ju inte av särskilt mycket sånt på grund av min jävla sjukdom. Jag är tvungen att göra allting i mycket mindre skala – som att ägna en dag åt att måla ett par hyllplan som bara är dryga metern långa, och 15 centimeter breda. Jag antar att jag måste komma på nya sätt att ägna mig åt synlig förändring eller mätbara resultat i framtiden, allt eftersom kroppen blir mer och mer trasig. Är du också en människa som måste skapa?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/09/om-att-skapa-och-se-resultat/

2 kommentarer

  • Tofflanseptember 14, 2013 kl. 13:40
  • Svara

  Du vet, jag måste skriva… 😉 Och både du och jag skriver BÄTTRE tack vare bloggarna!

   • Klaraseptember 14, 2013 kl. 13:47
    Författare
   • Svara

   Det är sant! Skriva, spela, måla, vad som helst. Skrivandet är enklast för min kropp, så jag håller mig mest till det fortsättningsvis. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.