Reflexer

Jag har bra reflexer. Lite för bra för mitt eget bästa oftast, eftersom jag får väldigt ont av plötsliga rörelser och snabba ändringar. Det är märkligt hur svårt det är att låta bli att försöka fånga något man håller på att tappa, eller att låta bli att rycka till när man plötsligt håller på att krocka med någon. Jag har alltid varit väldigt snabb och löst många situationer med snabba och bra reflexer, men nu ligger det snarare till min last, i stället för att vara en fördel.

Och med tanke på reflexer, så fick jag liten present av fina kollegan och vännen M i går, första dagen på jobbet – en liten gulgrön reflex i form av en uggla! Hon vet ju precis hur mycket jag älskar ugglor, och så fort hon ser en fotograferar hon den åt mig. Helt perfekt, vi är precis lika töntiga när det gäller sånt där! Riktigt söt.

Reflex i form av en uggla. Om reflexer.Den här kommer från ett apotek, men reflexer går ju att köpa lite här och var. Det börjar faktiskt bli hög tid att tänka på att utrusta sig med sådana, både på eventuella ungar och på sig själv. Jag fattar inte att folk i allmänhet är så jävla dåliga på att använda någon sorts reflex! Har man mörka kläder på sig så syns man inte för en bilförare, så enkelt är det. Är man dessutom en sån där människa som tror att det är okej att bara gå rätt ut på ett övergångsställe utan att kommunicera med förarna, för att bilarna ska stanna, då får man nästan skylla sig själv om man blir påkörd.

Självklart behöver man inte vara lika töntig som jag och ha en ugglereflex som hänger, men det finns helt neutrala band man kan fästa på ärmar, skor eller byxben. Reflexer räddar faktiskt liv, oavsett hur töntigt en del människor tycker att det är att använda dem. Brukar du använda någon reflex?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/09/reflexer/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.