Saknar att springa

Jag skulle så gärna vilja springa. Det är något jag verkligen saknar, och ibland har jag svårt att förstå varför folk som faktiskt har möjligheten inte är ute och joggar ibland. Det är ett väldigt enkelt sätt att förbättra sin hälsa på, det är gratis och det är härligt. Ja, kanske inte de första tre-fyra gångerna om man inte har någon kondition alls, men det går så fort att förbättra den. Skillnaden är gigantisk och snabb, efter bara ett par veckor. Det är riktigt skönt att springa över en äng eller genom en skog, och ibland helt ovärderligt att kunna skutta fram när man har bråttom.

Springa

Jag har inte kutat på nästan tio år. Om jag kunde skulle jag så oerhört gärna följa med älskaren R och någon av de kompisar han springer med en eller ett par gånger i veckan. De brukar köra 7-10 kilometer längs vattnet i Årsta och runt Södermalm, eller där i krokarna. Eller runt Skogskyrkogården som ligger precis runt hörnet hemifrån. Och så finns ju Nackareservatet inte så långt bort heller – det är inte direkt brist på fina områden att springa på i Stockholm.

Vi är gjorda för att röra på oss. När man inte rör på sig blir man stel, man får ont, man blir nedstämd och i förlängningen sjuk. Och oftast överviktig. Endorfinerna som utlöses när man är ute och joggar (eller lyfter skrot, simmar eller står inomhus och hoppar) är desamma som utsöndras när man är förälskad, skrattar eller har sex, och ingen kan väl förneka att det är härligt? Jag har en fantastisk vän, Fru Hatt, som trots diverse hälsoproblem som fibromyalgi och övervikt, gått från att knappt orka lyfta fjärrkontrollen till att springa en mil i veckan på bara tre månader. Det är sjukt imponerande! Jag kommer aldrig mer att kunna gå ut och springa. Som tur är finns det andra sätt att träna gratis på, men just det saknar jag verkligen. Jag vill så gärna kuta någonstans.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/09/saknar-att-springa/

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Mseptember 21, 2013 kl. 21:24
  • Svara

  Måste titta in hos Fru Hatt.

   • Klaraseptember 21, 2013 kl. 21:27
    Författare
   • Svara

   Gör så hon är grym!

  • Mseptember 21, 2013 kl. 21:43
  • Svara

  Dessutom skäms jag nu, bara för det.

   • Klaraseptember 21, 2013 kl. 21:49
    Författare
   • Svara

   Va! Nej, man ska aldrig skämmas!

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.