Slippa Arbetsförmedlingen

Åhh, vad jag önskar att jag kommer att slippa Arbetsförmedlingen i framtiden. Min potentiella arbetsförmedlare har haft hela veckan på sig att svara på mitt mail, som jag skickade till henne när jag skrev in mig på Arbetsförmedlingen den första augusti (eftersom min sjukskrivning tog slut och ingen vårdcentral ville ta emot mig inom rimlig tid). Ingen annan därifrån har hört av sig heller, och nu är det ju lite sent, men hon ringde medan jag var på mitt läkarbesök. Det var ju egentligen bara till och med i dag det var lite skarpt läge, eftersom jag träffade läkaren på vårdcentralen just i dag – mer om det sen.

Jag förstår självklart att hon har mycket att göra efter semestern, men vad fasen? En orolig ”arbetssökande” med många frågor borde ju få prata med någon som kan svara på i alla fall några av dem. På kundservice rådde de ju mig också att avvakta tills hon kommit tillbaka, för de hade ingen aning om hur jag skulle göra. På själva kontoret frågade jag fyra personer, men ingen visste, och de kunde inte ens säga när hon skulle vara tillbaka eller ge mig hennes kontaktuppgifter.

Arbetsförmedlingen, roliga bilder på arbetsförmedlingen. Arbetsförnedringen. Jag vill slippa Arbetsförmedlingen.Jag önskar så gärna att jag slipper den där myndigheten snart. Det är nog mitt allra främsta mål inom rimlig framtid, för tidigare har jag blivit så fruktansvärt illa behandlad, anklagad för att ha ljugit när de själva gjort fel (vilket jag som tur var kunde bevisa att så inte var fallet), och utsläpad på helt fruktansvärda kurser med saker jag redan kan, utan hjälpmedel. Jag är en av de mest intelligenta människorna (det är ett konstaterat faktum) som de kommer att träffa, och jag uppskattar inte att bli behandlad som en fuskande idiot. Tjänstemannaansvar finns det inget, i alla fall inte där.

Min förre arbetsförmedlare var snäll och enkel att ha och göra med, men det blev ändå fel ibland. Så länge de rättar till sakerna är det ju ingen större fara skedd, men någon ursäkt har jag aldrig fått. Mitt största mål i livet nu är att slippa Arbetsförmedlingen – antingen genom att få ett jobb på en arbetsplats som kan anpassa sig efter min sjukdom (yeah, right), eller genom sjukersättning. Eventuellt ett nackskott.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/09/slippa-arbetsformedlingen/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.