Soppatorsk och andra djur

Förresten, R fick soppatorsk på väg ut till lantstället. Vi stannade i människobyn och handlade, och han sa flera gånger att han skulle tanka – men gjorde han det? Nejdå. Han trodde att han skulle klara sig hela vägen ut, och tanka på väg hem i stället. Vid ett trafikljus blev han lite misstänksam eftersom bilen nästan stannade, och två minuter senare så var det kört. Ungefär 3 kilometer från stugan. Det lustiga var att vi precis hade passerat en skitsöt och orädd älgkalv som stod vid vägkanten och mumsade. Kunde vi inte ha fått stopp på bilen där i stället!?

Älg. Fotade en älg på nära håll men fick bara med mulen. Om soppatorsk

Det där är förresten en annan älg, som jag fotade på nån sån där safaripark för några år sedan. Uppenbarligen var jag skitnära älgen – ändå lyckades jag missa det viktigaste av den. Det finns tillräckligt med ytterst talangfulla fotografer i släkten, jag håller mig till annat.

Eftersom R är en vän av preussisk ordning har alltid en dunk bensin med sig i bilen, så det var ju ingen fara. Mest roligt, för han har fått soppatorsk tidigare med samma bil (stor skåpbil). Han vet att när varningslampan tänds, så är det maximalt 5-6 mil kvar, men så funkar det ju inte riktigt på vanliga bilar. Då kommer man längre, men den här drar mycket soppa så det gäller att stanna och tanka så fort man har möjlighet.

Det är ofta något som går sönder eller händer mer hans bilar när jag är med. Säkert enbart när jag är med, för han bedyrar att de är i toppform och är fantastisk bra, särskilt det lilla röda tjeckiska härket som jag försöker få honom att göra sig av med. Soppatorsk har ju inte riktigt med samma sak som när något går sönder att göra, men det är kul när det händer så att jag får garva åt R – så länge jag inte är i risk för att fastna i någon obygd i kylan.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/09/soppatorsk-andra-djur/

2 kommentarer

  • Farsanseptember 22, 2013 kl. 00:18
  • Svara

  En röd Turbo Diesel kan gå hur långt som helst.

   • Klaraseptember 22, 2013 kl. 09:04
    Författare
   • Svara

   Ja, tydligen. Jag får inte låna den längre!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.