Starta eget-frågor med arbetsförmedlaren

I dag är det dags för mig att träffa min nya arbetsförmedlare. Det blir intressant att höra vad hon har att säga om situationen – jag är sjukskriven på 75%, och jag får komma in och jobba då och då, ibland längre perioder, på den fina organisationen där jag gjorde praktik för ett par år sedan. I mina öron är det dumt att skicka ut mig på någon annan praktik, eller att sätta mig i någon åtgärd eftersom jag inte kan vara på plats varje dag. Jag tänkte därför ta upp möjligheterna att starta eget företag.

Jag behöver dagar för återhämtning emellanåt, så fort jag har varit ute på stan eller jobbat en dag. Det vore ju ytterst dumt av mig att överge möjligheten att få jobba på gamla jobbet då och då, för att gå någon sån där värdelös kurs jag gjorde förra hösten. Och så förekommer det ju annonser här då och då, och allt sådant räknas ju som inkomst och arbetad tid, därför tänker jag ta upp frågan om att starta eget. Tidigare fick jag höra att det inte gick så länge jag är med i Jobb- och utvecklingsgarantin – vilket visade sig vara fel. I dagsläget måste jag anlita ett egenanställningsföretag, som snor en bit av kakan varje gång jag fakturerar. Jag har ju liksom inga direkta utgifter kopplade till skrivandet heller, så någon konkurs kan jag nog inte ens lyckas med. Vi får se, det kanske lönar sig att anlita en utomstående firma för fakturering ändå, eftersom jag slipper allt pappersjobb kring ekonomin.

Dator, jobb

Det vore ju helt klart det bästa att starta eget. Kanske få jobba några timmar då och då på gamla jobbet, och ha en liten extrainkomst som skribent, antingen via bloggen eller andra kanaler. Man kan få något slags bidrag i 6 månader, sedan är man ute i kylan om det inte funkar, men med min fyrsiffriga ersättningsnivå – om jag får sjukersättning – så spelar 25% ingen större roll. Jag skulle inte ha råd att bo här om jag vore ensam ändå. Nåja, vi får se vad hon har att säga om saken. Det kan ju hända mycket på sex månader, och jag anar möjligheter till att kanske få jobba en gnutta då och då i framtiden.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/09/starta-eget-fragor-med-arbetsformedlaren/

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Tofflanseptember 18, 2013 kl. 15:51
  • Svara

  Intressant att höra vad du får veta! Själv har jag FORTFARANDE INTE fått veta namnet på min handläggare på Arbetsförmedlingen (en och en halv månad sen jag skrev in mig).

   • Klaraseptember 18, 2013 kl. 16:31
    Författare
   • Svara

   Jodå, det kan gå att ordna, så länge jag blir beviljad sjukersättning framöver. Så allting är fortfarande lite på is, men jag måste ju söka jobb samtidigt. De hade inga lediga platser för diktatorer i Platsbanken! 🙁

  • BloggNyheternaseptember 18, 2013 kl. 18:42
  • Svara

  Det låter ju halvvägs positivt i alla fall. Men inte menar de väl att du ska söka jobb medan du har starta-eget-bidrag, eller missförstår jag?

  /Lotta

   • Klaraseptember 18, 2013 kl. 18:47
    Författare
   • Svara

   Nej, det ska jag inte göra, men tills dess att (om?) jag får bidraget, och om min ansökan om sjukersättning blir beviljad så är jag till allas förfogande. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.