Undervisa och vila

I fredags var min syrra här och hälsade på hela dagen. Hon har blivit ansvarig för webbplatsen som hör till hennes jobb, och jag skulle undervisa henne i hur det funkar med det tekniska kring WordPress, optimering och tillägg. Självklart pro bono, förutom allt gott vi har ätit och fikat på under tiden. Hon gick ner till vårt lilla centrum och hämtade pizza, och så hade hon ha med sig ett par godsaker hemifrån.

Tecknad bild på en lärare och en klass. Ska undervisa!

Det har varit lite ensamt den här veckan, så det var skönt med sällskap. Förutom telefonsamtal med R och bästa M, så har mina enda kontakter med omvärlden varit i form av män och kvinnor i vita rockar, och så en del SMS. Jag hade nog ändå inte orkat med något annat i tisdags och onsdags, men samtidigt blir det ju väldigt tråkigt när man knappt ens orkar föra en konversation.

I lördags träffade jag bästa M, äntligen. Det har varit lång tid mellan mötena hela sommaren, bland annat på grund av min lantställe-vistelse och hans fullbokade semester. Vi försöker alltid hitta på något att göra, men det slutar oftast med att vi strosar omkring och pratar. Och fikar. Och äter. Han är som jag när det gäller att bli sur och grinig när man är hungrig, men vi lyckades bra och hade en trevlig dag. Nu blir det mer vila, några dagar, sista svängen på lantstället för i sommar. Men i fredags fick jag undervisa hela dagen, så det ska bli skönt att komma ut och pausa från datorn en stund!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/09/undervisa-vila/

2 kommentarer

    • Tofflanseptember 9, 2013 kl. 14:42
    • Svara

    Visst är det roligt när man känner sig behövd? Jag tycker att det är jätteviktigt! Men trist med din ork, hörru… För det är tråkigt om dagarna. Värsta tiden är mellan 14 och 15, enligt mig. Morgnarna och förmiddagarna går snabbt, då skriver jag och söker jobb. Eftermiddagarna är seeeega. Kvällarna kan jag läsa eller se på TV – eller umgås med Anna om vi ses.

    Paus är viktigt!! Pizza och godsaker också!

    1. Ja, det är skönt! Förmiddagarna är bra här också, men sen blir det segt. Jag kommer aldrig riktigt in i andra andan på kvällarna, så när R kommer efter jobbet är jag oftast väldigt trött. Jag får pausa ofta och mycket, helt enkelt. :mrgreen:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.