Veckans plus, vecka 36

Varje vecka delar jag ut veckans plus här på bloggen, till något jag gillar. Jag klagar på så mycket skit ändå, så lite positiva saker ska in också. Det kan vara allt möjligt, från stort till smått. Mat, företeelser, prylar, kläder, musik… Kort och gott: Vad som helst, som jag gillar.

Den här veckan går veckans plus till en liten, rolig detalj som får mig att garva då och då – kulögon. För något halvår sedan tappade jag bort min påse med små ögon som jag använde till både det ena och det andra, efter en pysselstund med min systerdotter. Jag vet att jag tog påsen och lade den på ett bra ställe, men det är också allt – den har varit försvunnen sedan dess. Men nu har jag ny ammunition! Älskaren R gick in på en pyssel- och hobbyaffär och köpte en ny liten påse när han var på stan. Så här kan det gå med de enklaste av saker. En habanero är helt plötsligt en lite roligare habanero.

Gul habanero med kulögon

Ja, det är töntigt, men faktiskt väldigt roligt att skämta med såna där små ögon. Tänk dig någons min när det ligger en sån här på tork i köket, eller när man bjuder någon ur en chokladask och en av bitarna stirrar tillbaka. Allt som får mig att skratta eller ens bara dra lite på smilbanden är bra, när så mycket i tillvaron är tråkigt och jobbig. Alltså går veckans plus den här veckan till min nya laddning kulögon. Nu ligger de tryggt i en fin plåtburk i mitt lilla kontor, och jag hoppas att de inte försvinner igen.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/09/veckans-plus-vecka-36/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.