Allvarligt fall av klantighet

Det är inget som helst fel på den lille simulanten, luddskallen av arten katt som fluffar omkring här hemma. Han haltar inte och han verkar inte ha det minsta ont i benet när man försöker att provocera det lite. Det var med andra ord tur att jag följde sköterskans råd när vi var på djursjukhuset med honom i lördags – åk hem och avvakta. Katter gör tydligen ofta mycket väsen för något som inte är så allvarligt, och det går ofta över fort. Och vem mår inte bättre av lite gos, uppmärksamhet och favoritmaten framdukad?

Tur att det inte var något farligt eller allvarligt. Hann föreställa mig hur de var tvungna att kapa benet av honom och ge honom ett hjul i stället, eller i värsta fall avliva honom. Det är mycket som hinner gå igenom skallen de där minuterna när man inte vet om något allvarligt har gått sönder inuti honom, eller om han bara skriker för att han fick ont och blev rädd. Så här såg han ut för något år sedan, efter en av ögonoperationerna. Snacka om ynklig!

Sjuk katt med strut. Allvarligt fall av klantighet.

Han är så himla klantig, så det händer saker lite då och då. I somras snubblade han och sladdade ner för en stentrappa på lantstället i full fart, och liksom gled ner längs trappstegen. Inte en skråma, han kutade vidare som om inget hade hänt så fort han hittade sina tassar igen. Ibland ramlar han ur sängen eller stolen när han ligger och sover, och det är inte sällan han misslyckas med att hoppa upp på saker. Som sagt, tur att han är försäkrad…


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/10/allvarligt-fall-klantighet/

4 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

 1. En riktig sötnos! Tur att det gick bra!

  1. Tack! Ja, det är bara en tidsfråga innan han faktiskt göra illa sig på riktigt, så som han klumpedunsar runt! De flesta olyckor sker ju i hemmet, ja jo…

  • Farsan on oktober 17, 2013 at 12:52
  • Svara

  Katt i tratt.
  Han verkar tjockskallig eftersom huvudet fastnat.

  1. Han är tjockskallig! Ex-R var här i måndags, han tyckte att Dudde lagt på sig lite. Det blir nog en bantningskur snart!

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: