Altanfest och kastanjer

Årets altanfest hos syrran blev väldigt rolig! Vi började traditionsenligt med drinkar och tilltugg innan middagen serverades, och sen satt vi ute på hennes inglasade veranda och käkade. Det var faktiskt helt perfekt värme (när infravärmaren var på), trots att det var en kylig höstkväll. Maten var god, och hon vet precis vad hon ska bjuda mig på för att göra mig nöjd. Vitt vin, cola och snaps till maten blir perfekt! Efterrätten var också helt i min stil – plocka ihop din egen tallrik à la barnkalas!

Efterrätt med glass, frukt och godis på syrrans altanfest

Glass, nonstop, lemon curd, frukt, hallon, mums! Förresten, som vanligt på hennes årliga altanfest brukar det klagas på mitt och/eller farsans bordsskick. I år höll jag mig i skinnet nästan hela tiden, men det var sämre med farsan när han skulle lägga upp käk. Vi är väldigt lika han och jag. Inte till utseendet, dock.

Min pappa med några kastanjer i handen på syrrans altanfest

Kastanjerna han håller i hörde nog till bordsdekorationen, men det lektes mest med dem. Vi öppnade alla, och älskaren R försökte punktera sin arm med det taggiga skalet. Han lyckades. Som vanligt spilldes det en hel del också. Något år lyckades farsan välta en kopp kaffe, och dagen efter upptäckte syrran att väggen var kaffe latte-färgad i stället för vit. Den här gången var det hon själv som stod för det mesta av förödelsen. Hon drällde ut rödvin på en tröja och en vägg, och lite på en matta. Osäkert om det gick att rädda tröjan, men det andra gick nog bra.

Väldigt kul altanfest och kväll, och jag lade upp den fulaste bilden någonsin på syrran på min privata Facebooksida. Skulle den hamna här skulle jag nog bli förskjuten som syster, så jag låter bli. Vi ska faktiskt hänga på fredag igen, och det vill jag inte missa!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/10/altanfest-kastanjer/

2 kommentarer

    • Tofflanoktober 6, 2013 kl. 22:09
    • Svara

    Skulle vara skägget som skiljer dig och Farsan åt, dårå.

    1. Möjligen. Men det kanske dyker upp på gamla dar! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.