Asiatisk mataffär och Biff Rendang

Ett av mina ärenden på stan i tisdags var att gå in i en asiatisk mataffär och köpa ett gäng halvskumma saker till en ny maträtt jag ska testa att laga i morgon. Jag ska prova att göra Biff Rendang, en indonesisk festmåltid med en hel massa ingredienser jag aldrig har använt förut. Galangarot, färsk gurkmeja, tamarindpasta, citrongräs och limeblad, bland annat.

Kollade lite snabbt på Google vart det låg någon asiatisk mataffär innan jag gick, och det är ju till området kring Hötorget och Olof Palmes gata man ska om man är sugen på att testa något man aldrig sett förut. Såg åtminstone fyra olika affärer i samma kvarter, med mer eller mindre lika konstiga ingredienser i burkar och flaskor. Det fanns hyllmeter med små glasburkar med kinesiska tecken på, ändå lyckades jag hitta tamarindpastan på en gång! Ibland har man tur.

Asiatiska ingredienser, galanga, färsk gurkmeja, limeblad, citrongräs, salladslök och tamarindpasta. Asiatisk mataffär.

Jag tycker att det är roligt att strosa omkring i en asiatisk mataffär och kolla på allt man aldrig har en chans att hitta hos de lokala månglarna. För inspiration, för att kanske testa att laga något nytt, eller bara för att det är kul. För det är det! Språket på lapparna som översätter innehållet i importvarorna är roligt (jag har köpt ”gurkmejan”, ja, just den), och en del ingredienser är galna. Konstiga fiskar och mystiska grönsaker är underhållande! Nu har jag i alla fall nästan allt jag behöver till min Biff Rendang – förutom biffen. Den fixar jag på väg hem i dag, så får vi se hur det går med själva tillagandet. Vet ju inte riktigt hur det ska smaka, så det blir intressant…

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/10/asiatisk-mataffar-biff-rendang/

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Farsanoktober 10, 2013 kl. 13:12
  • Svara

  Ingenting går upp mot Biffstek med Lök.

  1. Som vanligt har du helt rätt, men variation är bra!

  • piafiaoktober 10, 2013 kl. 17:08
  • Svara

  Doften i butikerna är fantastisk! Har dock inte bestämt mig om den är god eller för kvalmig, för tung eller aptitretande… Men alla dessa spännande varor som man inte har en aning om! Det är en upplevelse att bara kika in.

  1. Ja, det är en väldigt speciell doft! Man hittar alltid något man vill prova trots att man inte vet vad det är. Och saker man helst låter bli också! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.