Bagage i rulltrappan

En gång när älskaren R åkte ner i rulltrappan till tunnelbanan började det plötsligt låta som ett jetplan var på väg ner. Han hann vända sig, inse att någon hade tappat sitt bagage, en resväska som var på väg ner i full fart, och flytta på sig. Han skrek åt någon längre fram att akta sig, men hon hann inte reagera. Hon blev träffad av väskan och ramlade omkull, och det kunde ha gått riktigt illa.

För något år sedan var det en snubbe som fick benet avslaget, så att benpipan stack ut, när samma sak hände på Arlanda. Tänk om väskan hade träffat en unge, då hade det varit kört. Det står instruktioner och klistermärken med bilder på varenda jävla rulltrappa där, ändå envisas folk med att sitt bagage och sina stora väskor framför sig när de åker ner, eller tvärtom. Idioter.

Rulltrappa

Det är ju ingen nyhet att folk är jävligt dåliga på att läsa instruktioner, och nivån av sunt förnuft är ibland inte särskilt hög. Men man måste väl inte vara kärnfysiker för att räkna ut att en tung resväska i nedförsbacke kan vara farlig? Visst, det är jobbigt att resa, och man kanske har sämre koll då. Men att vara skyldig till att någon blir invalidiserad (eller värre) är nog ännu jobbigare.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/10/bagage-i-rulltrappan/

2 kommentarer

    • Farsanoktober 23, 2013 kl. 22:50
    • Svara

    IQ – Kan räkna till hundra.

    1. Ungefär så. Det är inte direkt svårt att föreställa sig vad som kan hända om väskan åker iväg…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.