Byggnadsarbeten och idioter

Som jag har skrivit om förut pågår det lite byggnadsarbeten här utanför på gatan. Eller ja, vart i Stockholm gör det inte det, förresten… Hur som helst, de grävde upp ett skitstort hål i gatan för att dra om en fjärrvärmeledning, och nu håller de på att fylla igen hålen med diverse sand och grus och vad de nu vill gömma där innan de asfalterar. Lik, kanske. Det bullrar inte mycket inne hos mig när det gör det, men jag bor visserligen i ett ganska nybyggt hus.

Husen mittemot är från 50-talet, när stadsdelen byggdes, och de är nog inte lika välisolerade. De byggnadsarbeten som pågår här börjar inte överdrivet tidigt på morgnarna, utan de kör igång vid åtta. Och de håller inte på med slagborrar och annat som verkligen kan bullra längre, utan nu är det mest lastbilar som står och blippar och kör fram och tillbaka. Det är inte ens särskilt högljutt när jag går ut och kollar från balkongen, och det pågår inte hela tiden. Lite till och från, fram till femtiden på kvällen. Så i går såg jag något lustigt, vid niotiden på morgonen.

Hål i gatan. Byggnadsarbeten.

En snubbe kom ut från huset mittemot, och började skälla på en snubbe som krattade löv, och alltså inte alls hade med arbetet med gatan att göra, om att hans barn, som såg ut att vara någonstans mellan 1 och 2 år, inte kunde sova. Bla bla bla. Nähä, så därför är det okej att gå fram till första kille klädd i skyddskläder och skälla ut honom? Idiot. Som om byggnadsarbetarna har något att säga till om angående vilka tider de ska vara där och jobba, liksom. Och som om att de stackars markskötsel-killarna har något med hålet i gatan att göra. Dessutom finns det en stor skylt om att det är Fortum som jobbar med en mer miljövänlig lösning för fjärrvärme, så det är enkelt att kontakta dem om man har klagomål.

Ändå finns det tydligen idioter som inte fattar vem de ska skälla på, och när det är befogat att skälla. Hade de levt om som fasen hade jag haft mer förståelse för att man som föräldrar blir irriterad när ungen vaknar av ljudet, men klockan åtta-nio på morgonen, när det egentligen inte låter mer än tung trafik? Skärpning. Ja, man kanske lider av sömnbrist när man har barn, men varför bor man i stan om man vill ha det helt tyst? Och varför skäller man på helt fel person…?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/10/byggnadsarbeten-idioter/

2 kommentarer

    • piafiaoktober 10, 2013 kl. 19:57
    • Svara

    Skit också! Att inte så ofta vara tvungen att ta ansvar för första gången efter skilsmässan och sett till att barnen kommer i tid till dagis med kläder och matsäck då mamman valde att lämna mig då jag har annat för mig, nattsuddat med konstiga fläckar på kläderna och har ett ruskigt morgonhumör? Karma.

    1. Haha, mycket möjligt! Lustigt hur folk tar ut sin ilska på helt fel saker eller personer. Inte riktigt så vi skapar ett trevligt samhälle! 🙂

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.