Fackförbund och missuppfattningar

Alltså, mängden pappersarbete man måste utföra och hålla extrem koll på när man både är sjuk och arbetslös är helt makaber. Är man sjuk och jobbar deltid, blir det helt plötsligt ännu värre! Jag var i kontakt med mitt fackförbund när jag blev sjukskriven, angående att slippa betala full avgift – vilket jag har rätt att slippa om jag är sjukskriven eller arbetslös. I torsdags, så här några veckor senare, fick jag en blankett att fylla i, men det fanns inte ens något alternativ för att jobba några timmar då och då. Allt eller inget, liksom.

Pengar, sedlar. Gör lite nytta på jobbet. Fackförbund och missuppfattningar.

Dessutom verkar de ha missuppfattat att jag dessutom undrade om det gick att göra en retroaktiv ansökan för en andra period, för jag fick bara en blankett. Det var två frågor på den jag fick som jag skulle fylla i, med kryss. Ingenstans att skriva en kommentar, ens. Jag skulle fylla i vilken period jag är sjukskriven, och försäkra att jag inte bedrivit näringsverksamhet, fått avgångsvederlag, jobbat eller liknande. Eh, det stämmer ju inte alls. Jag var extremt tydlig när jag talade med en handläggare i telefon, med att jag var sjukskriven på 75%, och att jag skulle arbeta timmar då och då.

Så i går ringde jag mitt fackförbund igen, och fick då till svar att det inte går att bli befriad från en del av avgiften, även om jag bara jobbar en timme. Allt eller inget, så fyrkantigt det bara kan bli. Jag hade alltså fått fel information första gången jag ringde. Visserligen har jag sällan med mitt fackförbund att göra, men hos många andra myndigheter är det ju mer vanligt att det blir fel än rätt, så jag blev inte särskilt överraskad. Det skulle dock gå att göra en retroaktiv anmälan på sommarens sjukskrivning på den blanketten jag fick, så nu har jag skickat in den. Vi får väl se vad det blir av det här… Jag är skeptisk.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/10/fackforbund-missuppfattningar/

2 kommentarer

    • Tofflanoktober 9, 2013 kl. 15:48
    • Svara

    Som arbetslös har jag försökt få veta av a-kassan om jag fortfarande måste betala a-kasseavgift och hur mycket jag ska betala. Jorå, jag ska få nedsatt avgift – men hur det går till verkar a-kassan inte kunna svara på. Snacka om att ge med den ena handen och ta med den andra…

    1. Verkligen! Jag tror att min a-kasseavgift är densamma, men att avgiften till fackförbundet är lägre. Men jag är ytterst osäker. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.