Förbannad över brevet

Apropå det där brevet jag skrev om i går, det som kom från Försäkringskassan, förutom att det var helt onödigt eftersom vi redan pratat om det, och det gjorde mig förbannad, stod det något lite roligt i det också.

Har du redan skickat in uppgifterna så kan du bortse från det här brevet.

Ja, jag har ju det. Det gjorde jag flera veckor innan de skickade brevet, men jag antar att jag blir helt utan ersättning om jag skiter i att leta upp en kopiator, köpa kuvert och porto, och skicka in det en gång till. Det står nämligen även att:

Om vi inte hör av dig eller skickar in ett läkarintyg senast den 12 oktober utgår vi från att du inte begär någon ytterligare ersättning.

Hur kan de utgå från något sådant, när de själva har erkänt att det är bortslarvat? Det satt ihop med en bilaga med ett gem, och bilagan hade de ju. Jag fattar inte hur det får gå till på det här sättet, och att ingen anställd där blir förbannad och ser till att saker och ting funkar. Det allra minsta de kan göra är väl att be om ursäkt och skicka ett svarskuvert jag kan posta ett nytt läkarintyg i, i stället för att skicka ett så urbota dumt brev?

Jag blir förbannad. Sånt här gör mig arg på riktigt, för det räcker gott och väl med stressen av att veta att jag kanske inte får sjukpenning på 75% om jag jobbar som jag gör – även om det är 25%. Jävla dumheter är vad det är. Nu har jag i alla fall kopierat intyget och skickat det för andra gången, och jag antar att de inte tänker ersätta mig för det.

Visst, det är knappt en tia, men är jag utan ersättning så är det tio spänn jag inte har som jag måste spendera på att de har gjort fel. Det kan väl aldrig vara okej? Den stora frågan är ändå vad som händer om de slarvar bort det här också. Det skulle ju inte förvåna mig.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/10/forbannad-over-brevet/

2 kommentarer

    • Tofflanoktober 4, 2013 kl. 12:54
    • Svara

    På önskelistan finns det att myndigheter slutar använda sig av standardbrev. Och när de har gjort fel ska de inte bara beklaga att de har gjort fel, de ska åtgärda felen också. Inte förutsätta en massa.
    Kram till dig! Och en rejäl portion kraft…

    1. Tack och kram tillbaka! Ja, standardbrev är något av det dummaste som finns. Visst är det billigt, men det ser inte bra ut. Inte bra alls. Det tar två minuter att skriva ihop ett annat, särskilt eftersom jag hade pratat med människan i telefon!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.