Försäkringskassan, slarv och pengar

Fick ett samtal från Försäkringskassan i tisdags, från en ny handläggare som sköter mitt ärende. Hon frågade lite om de timmar jag jobbar, och sa att jag förmodligen inte kommer att få sjukpenning för de dagarna – trots att jag jobbar 25% och är sjukskriven 75%. Hela organisationen är så fruktansvärt dålig och fyrkantig, att det inte fungerar att ha en sjukdom som gör att man kan jobba 6 timmar en dag, och sedan knappt kunna klä på dig själv en annan. Och att få 75% i sjukpenning på tre dagar i stället för fem gör en jävla skillnad när de handlar om ett fyrsiffrigt belopp, även på fem dagar i veckan.

Jag blir förbannad. Jag tjänar inte mycket på de få timmar jag jobbar, så det täcker ju inte förlusten av att inte få sjukpenning. Jag får helt enkelt göra som min förre arbetsförmedlare sa – kryssa i 25% och specificera inte mer. Jag ifrågasatte det, men han sa att det var det enda sättet, och fortfarande rätt. Jag är tveksam, men så tänker jag göra. Får jag inte sjukpenning för att jag faktiskt kan arbeta 25% – på mitt sätt – då tänker jag be dem sjukskriva mig på 100%. I så fall är jag ju inte tillgänglig för arbete på 25%, enligt Försäkringskassan och deras eget resonemang.

75% varningsskylt. Försäkringskassan, sjukskrivning.

Inte nog med det – hon sa att det saknades ett läkarintyg från mig. Jag är helt säker på att det låg i kuvertet, för där låg även en handskriven bilaga (vilken hon hade fått), som jag hade satt ihop med ett gem tillsammans med läkarintyget, innan jag vägde brevet och frankerade det. På något sätt har de lyckats slarva bort det, så hon bad mig skicka in ett nytt. Jag får inget svarskuvert med gratis porto, utan får betala det själv.

Dessutom kom ett brev i går, från samma handläggare jag pratat med, där det stod att jag inte skickat in något läkarintyg, och att jag måste göra det inom ett visst datum. Eh, vi pratade ju om det i tisdags, ni behöver inte spendera något porto för att tala om för mig att jag har gjort fel, när det i själva verket är ni som har slarvat bort det – vilket handläggaren erkände hände ibland. Tack så mycket för allt den här gången, Försäkringskassan – vi har ju knappt börjat än och jag känner mig redan behandlad som skräp.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/10/forsakringskassan-slarv-pengar/

2 kommentarer

2 pingar

  • Tofflanoktober 3, 2013 kl. 15:28
  • Svara

  Besatthet! Jag skickar åter en prälle för exorcism, dock inte av din blogg utan av you-know-what!

  Du är inte skräp!!!

  1. Tack Tofflan! 🙁 Tur att du har många prällar att låna ut!

  • Förbannad över brevet -oktober 4, 2013 kl. 09:43

  […] det där brevet jag skrev om i går, det som kom från Försäkringskassan, förutom att det var helt onödigt eftersom vi redan pratat […]

  • Pappersjobb till förbannelse! -november 1, 2013 kl. 09:26

  […] bilagor när de är ifyllda, så att jag vet vad jag har skrivit om det blir fel, eller om något kommer på villovägar […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.