Gamla stan och kullerstensfärd

Vilken jävla färdtjänstresa jag hade i morse! Det tog en timme och 20 minuter att nå jobbet, från det att jag klev in i taxin hemma, trots att det inte var några köer och trafiken rullade på finfint. Vanligtvis tar resan 20 minuter när jag åker själv, och upp till det dubbla när det är köer eller samåkning. I morse fick jag samåka med en tjej som skulle till Nobelmuseet i Gamla stan.

Rimligtvis borde de ha släppt av mig först, och sen åkt Norr Mälarstrand över till Gamla stan, men inte då. Jag fick alltså åka dit först, trots att jag blev upphämtad först, och krångla mig genom stan i onödan. För er som inte vet, då består stadsdelens gator av kullersten och gatsten i väldigt varierande storlekar och höjder, och dessutom hittade chauffören först inte dit. Det stod en lastbil i vägen för den gata vi skulle köra på, och någon annan väg kände han inte till.

Han gick ut och frågade människor i området två gånger, och vi åkte i Gamla stan i ungefär 40 minuter innan han äntligen hittade fram och vi kunde fortsätta färden. Självklart blev jag lite försenad, trots att jag klev in i bilen en timme och tio minuter innan jag skulle börja jobba. Dessutom hade jag fruktansvärt jäkla ont efter den där kullerstensfärden, så det tog en bra stund innan jag funkade normalt. Det går inte att stanna och vila någonstans heller på en sån där resa. Det var hemskt, och det finns inte ett skit jag kan göra åt det – förutom att hoppas att det inte händer igen. Men det gör det ju, om och om igen…

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/10/gamla-stan-kullerstensfard/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.