Gula naglar

Jag fick så hemskt gula naglar och fingrar när jag lagade biff Rendang häromdagen! Det var den färska gurkmejan som var boven i dramat, och jag hade ingen aning om att den skulle färga av sig så mycket. De ser ungefär ut som små knotiga morötter, men tydligen med tusen gånger så mycket färgämne. Inte snyggt med gula naglar, ungefär som på en gammal tant som röker 40 cigg om dagen och inte tvättar händerna så ofta. Den torkade varianten färgar ju vad som helst gult också, även i liten mängd, och växten används faktiskt för industriell färgning av papper, läder och trä.

Köpt gurkmeja för att testa dess antiinflammatoriska egenskaper.

Det skulle tydligen försvinna efter några dagar, men jag orkar inte vänta så länge, så vad gör man? Jo, man målar naglarna. Problemet löst. Har ganska mycket gurkmeja kvar, och jag stoppade den i frysen. Har ingen aning om den funkar lika bra att använda sen, det visar sig. Men nästa gång jag skalar gurkmeja tänker jag antingen ha handskar på mig, eller spetsa den i en ände med en tandpetare och massakrera den med en liten kniv.

Gula naglar är så himla fult, i alla fall när färgen beror på yttre faktorer som inte är nagellack. Jag själv skulle aldrig välja helgula naglar, men det kan vara lite coolt till rätt kläder. Jag föredrar röda naglar. Eller lila, gröna eller blå. Starka färger som syns, för jag ser inte riktigt poängen med att måla dem så att det knappt syns. Visst, de blir blanka, men om man ändå lägger ner tiden på det så skulle jag lägga till en snygg färg också. Men whatever. Mitt nagelproblem är löst för tillfället – om inte det gula sitter kvar när jag tar bort nagellacket…

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/10/gula-naglar/

2 kommentarer

1 ping

  • Madeleneoktober 24, 2013 kl. 20:54
  • Svara

  Hej.
  Testa och gnugga fuktiga fingrar med citronsyra och skölj bort med vatten.
  Det fungerar på blåbärsfingrar så det kanske även funkar på gurkmeja-fingrar!
  Fick det tipset av min mormor för många år sedan och sedan dess har jag alltid citronsyra hemma!
  (Nu såg jag ju att ditt inlägg är några dagar gammalt så fingrarna kanske bleknat, men till en annan gång kanske) lycka till

  1. Vilket bra tips, tack! Jag har mycket gurkmeja kvar, så jag kommer att bli gul fler gånger inom en snar framtid. 🙂 Skriver upp citronsyra på handlingslistan, tack igen!

  • Säsong för granatäpplen och pynt -november 27, 2013 kl. 14:05

  […] blir så gulaktig på fingrarna efteråt – det är nästan som när man har hanterat färsk gurkmeja, men det går betydligt fortare att få bort det. Tur det, för gula fingrar är […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.