Herrkväll och batterier

Var på herrkväll hos bästa M i går kväll, alltså. Vi blev inte så många, men jag var den enda av kvinnokön. Herrkvällen innebar förutom mat, dryck och sällskap även en del fix med prylar i lägenheten, och min uppgift blev att byta sladd och kontakt till en taklampa. Efter vissa problem med att hitta pyttesmå skruvar och få dessa att lossna, så lyckades jag faktiskt. Älskaren R var med också, och han skulle aldrig våga låta mig pyssla med sådant på egen hand! Hans kontrollbehov över prylar och el sträcker sig väldigt långt, och trots att jag faktiskt kan så litar han inte på om någon annan än han själv har gjort det. Hans förlust, M blev nöjd.

Det fanns en lista med saker som vi skulle göra, och varje punkt involverade att dricka öl och vila lite. Jag fick heta Gustav hela kvällen, och vi kom in på det här med att slicka på ett 9-voltsbatteri. Finns det några killar som inte har gjort det? De kände inga. Finns det några tjejer som har gjort det? Jag känner ingen. Självklart åkte det fram ett nytt och fräscht batteri så att herrarna kunde se vem som kunde hålla kvar tungspetsen på batteriet längst, men tydligen var det så jobbigt att ingen klarade mer än 5 sekunder. Det gav mig inte direkt motivation till att prova…

Batteri 9 volt

Hela kvällen hade fokus på manlighet, men på ett roligt sätt, och jag hade skitkul. Min roliga och knasiga vän O får mig alltid att skratta, och vi hade inte setts sedan i maj. Har många galna bilder från kvällen, men har inte fått tillåtelse att publicera en enda. En del saker kanske var aningen för pinsamma, för vissa. Gustav (alltså jag) kom hem från en trevlig herrkväll strax efter midnatt, och somnade som en stock. Nu väntar firande på stan, adios!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/10/herrkvall-batterier/

4 kommentarer

1 ping

Hoppa till kommentarformuläret

  • Den Rockande Kockenoktober 13, 2013 kl. 14:01
  • Svara

  Ny tävling hos Den Rockande Kocken – Vinn choklad för 3500:- till Halloween-festen

  https://blog.godaremat.se/template_permalink.asp?id=2067

  Have a rocking great day…

  1. Choklad…!! Kikar in senare och tävlar, tack för tipset!

  • Petteroktober 13, 2013 kl. 16:31
  • Svara

  Det är de manliga generna eller kanske testosteronet som gör att killar hela tiden utmanar varandra till att se vem som vågar vad. Visst det blir en hel del dumheter men vi hade kanske inte varit där vi är idag om ingen slickat på batterier.

  Jag lär alla barn jag träffar att slicka på batterier. Att slicka på saker har vi gjort sedan urminnes tider. det är ett perfekt sätt att kontroller om något är farligt.

  Hur ser statistiken ut för kvinnor och män som slickat på en lyktstolpe eller järnräcke på vintern i minusgrader? Kanske andelen kvinnor är större än vid batterislickning?

  P.S Jag kan inte låta bli att slicka på ett 9-voltsbatteri. Gör det alltid. det är någon tvångsgrej. Det måste bara göras. D.S

  1. Haha, det är i och för sig sant att man lär sig vad som är farligt eller inte, men jag väljer att lita på att det kittlas och gör lite ont om man håller kvar det för länge i stället för att prova själv! Jag tror att det är en ganska jämn könsfördelning vid lyktstolpsslickeri, mycket märkligt.

   P.S. Jag tänker aldrig slicka på ett batteri. D.S. :mrgreen:

  • Elmis » Slicka på sakeroktober 13, 2013 kl. 16:56

  […] bloggkompis Klara skrev i ett inlägg att hon som inbjuden kvinna på en herrmiddag fick erbjudandet att slicka på ett 9-voltsbatteri. […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.