Husrensningen fortsätter

Vi sov ju över hos mina föräldrar efter syrrans fest i fredags, och i går ägnade vi oss åt husrensningen som pågår hos älskaren Rs föräldrar. Min syrra åkte dit och hämtade sju (!) kassar spel, leksaker, lego och böcker, samt en snowracer till min systerdotter. R har åkt i 120 blås på den där snowracern efter en bil, men det är nog en hemlis. Själv fick vi med oss en ny TV-bänk och en kasse böcker från mina föräldrar, som också rensar lite grann. Vad sägs om klassikerna ”Riktiga karlar käkar inte paté”, och ”Det är roligt att baka” (som fanns i vartenda hem förr)?

Böcker från husrensningen. Riktiga karlar käkar inte paté.

Sen blev det prylar från husrensningen hos Rs föräldrar. Han tog med någon slags helt gigantisk arbetsbänk och prylar från garaget, det var böcker och en hel massa saker att gå igenom. Jag fick med mig en sjuarmad adventsljusstake, för någon sådan har jag inte, och en duk. Hittade en gammal dagbok som R skrev i när han gick i tredje klass, och det stod att han jagade tjejer på rasterna i skolan. Jaså minsann, jag trodde att vi lekte!

Dessutom hade vi med oss min och syrrans gamla keyboard från när vi var små och båda spelade piano, för R har uttryckt önskemål om att bli undervisad. Jag har så dåligt tålamod med sånt där, men jag ska försöka lära honom grunderna. Kommer säkert att slå honom på fingrarna när han spelar fel, men han har blivit förvarnad. Nu är ju frågan – vart ska allt få plats?

TV-bänken byter vi bara ut. Den jag hade innan kostade 99 spänn på Ikea när jag flyttade hemifrån, och består av massiv plywood, typ. Får lov att ta bort en skänk för att få plats med keyboarden, och R måste, måste, måste packa ihop böcker och prylar och förvara någon annanstans än i lägenheten. Det är knappt så att jag får plats med mina saker i dagsläget. Jag skiter i alla garageprylar och sånt, det vill jag inte ens se. Men i mitt hem ska det vara någorlunda rensat. Han har att göra med husrensningen både borta och hemma, den där R…

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/10/husrensningen-fortsatter/

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Petteroktober 6, 2013 kl. 18:05
  • Svara

  Det verkar ju bara som om prylarna byter adress? Trodde husrensning betydde att det gick till sopen eller återvinningen. Nu blir det ju nästa generation som får flytta prylarna än en gång. 😀

  Min morsa sparar en massa som hon tror jag vill ha när hon dör. Jag säger till henne hela tiden att om jag inte vet att en sak existerar behöver hon inte spara den. Och även om jag vet att den finns innebär inte det att jag vill ha den.
  När hon kilar vidare är det jag som beställer en container att slänga prylarna i. Jag begriper inte var hon hittar allt som finns i hennes kåk.

  1. Precis så är det. Har ingen aning om var han har tänkt att förvara prylarna, eller vart de ska ta vägen sen! Jag saknar inte heller prylar jag inte känner till, och jag vill inte ha en massa saker som inte betyder något särskilt för mig heller. Det är bara saker! 🙁

  • Christinaoktober 7, 2013 kl. 13:32
  • Svara

  Den där ”Det är roligt att baka” väcker goda minnen. Jag har en också och den har jag ÄRVT efter min mormor som var en riktig MatochBakMänniska. Saknar henne och blir glad av att kunna plocka fram och titta och eller baka något just ur en av de böcker hon använde.
  Höstkram med Äppeldoft till Dig!

  1. Visst gör den, den fanns både hos min farmor och mormor! Stor kram till dig också!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.