Kanelbullens dag och andra kriser i världen

I dag är det kanelbullens dag, något som många firar. Det var väldigt länge sedan jag bakade några bullar, trots att jag är ganska bra på det och tycker att det är roligt – förutom att städa efteråt, alltså… Sist blev det i alla fall fina bullar också, kolla bara!

Kanelbullar, kanelbullens dag.

Jag har sagt det förut, och jag säger det igen, men jag tycker att det är töntigt att varenda grej ska ha en speciell dag för att uppmärksammas extra. Visst, jag gillar kanelbullar och kommer kanske att köpa en efter helgen när det är rea på dem, men inte sjutton är det värt att fira Kanelbullens dag. Jag uppmärksammar hellre saker som faktiskt betyder något, i stället för att dansa efter handelns pipa när de gör ett påhitt för att folk ska köpa mer socker och fett, eller annat de inte behöver.

Det var internationella chokladdagen för inte så länge sedan, och så finns det chokladbollens dag. För 15 år sedan hette det inte Kanelbullens dag, utan då var det den internationella barndagen som var viktigast den här veckan. Jag kan tycka att det är viktigare att uppmärksamma barn som far illa, än ett jävla bakverk. Det verkar som om den stora massan inte håller med – bullarna har helt tagit över.

Svältande barn, kolera eller tortyr drar väl helt enkelt inte in lika mycket pengar, och får därför inte lika mycket uppmärksamhet. Är det inte ganska fruktansvärt att det skrivs mer om bullar än om vad folk egentligen behöver veta? Kris i USA, krig i Syrien, svält i Afrika… The list goes on. Jag skulle faktiskt mycket hellre lägga tjugo spänn på något som gör skillnad för en annan människa, än att stoppa i mig onyttigheter bara för att någon tycker att jag ska göra det i dag.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/10/kanelbullens-dag-andra-kriser-i-varlden/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.