Kliniskt testad fotkräm

Jag såg en text på en krämtub häromdagen som störde mig så in i helvete. Det var en fotkräm jag har haft i badrumsskåpet i evigheter, för jag får så himla torra fötter på sommaren när jag mest går barfota eller i sandaler eller sandaletter. Texten på tuben sa absolut ingenting förutom att den var kliniskt testad, men försökte väl få folk att tro att det var väldigt vetenskapligt och bra.

”Scholl kräm för spruckna hälar är kliniskt testad att återställa sträv, torr och sprucken hud.”

Okej, så min fotkräm är kliniskt testad, men ingenstans på tuben står det att krämen faktiskt motverkar alla de saker de påstår att den gör. Var de vetenskapliga bevis de kommit fram till inte till torra fötters fördel, eller var ingen av krämens kvaliteter enligt testresultaten så bra att de kunde skriva om dem? Hade jag kollat noggrannare när jag köpte tuben hade jag valt någon annan sort bara för den där texten.

Det står inte ens på tuben vad den innehåller, bara en adress till tillverkarens hemsida, och när jag går in och kollar på produkterna där så står det: ”Innehåll: 1 tub.” No kidding… Den är i alla fall väldigt fet, så det är säkert bara fett och bindningsmedel. Men nåt skit måste det vara också, för det står en varningstext på tuben om att man inte får använda den på såriga fötter eller äta den. Nähä. Tror att jag testar en annan sort nästa gång, den här stör mig på fler än en nivå. Den är väl helt okej för fötterna – det är ju mest fett – men allt annat irriterar mig. Rekommendera mig en bra fotkräm!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/10/kliniskt-testad-fotkram/

6 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Farsanoktober 27, 2013 kl. 20:34
  • Svara

  Handolen för händerna,
  Fotogen för fötterna.

  1. Ja, det hjälper säkert! 🙂 Får jag låna lite nästa gång vi ses?

  • Moktober 28, 2013 kl. 07:45
  • Svara

  Jag använder Allpresan Diabetic som är krämskum. Finns som både Basic och Intensive. Mycket fukt utan så mycket fett. Framtagen för diabetiker men det spelar ju ingen roll.

  1. Tack för tipset! Låter ju onekligen som något bra, eftersom det är viktigt med bra fossingar för diabetiker!

  • Lotta BloggNyheternaoktober 28, 2013 kl. 11:16
  • Svara

  Jag tycker Fenuril (apoteket) slår det mesta när det gäller torra händer och fötter. Går också utmärkt att använda till ansikte och resten av kroppen om man skulle vilja det.

  1. Tack för tipset! Har sett den och har för mig att den inte är så överdrivet dyr heller, ska nog provköra den nästa gång. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.