Måla och skriva

Sugen på att måla något igen, alltså. Men vad? Det är alltid mitt problem, att hitta något att måla av! Jag är ju helt värdelös på att måla saker på fri hand, men att måla av saker har jag inga problem med. Särskilt nöjd är jag med porträttet av ”svärisarnas” jycke, en labradorblandning som ser lite så där puckad och söt ut.

Akvarellmålning föreställande en hund, svärföräldrarnas labradorblandning Kajsa

Antingen letar jag upp någon rolig eller fin bild på nätet och målar av den, eller så tar jag någon av allt jag fotat. Brukar alltid fota saker jag ser på vägen eller i farten, om de är roliga eller fina. Eller så kanske mina egenodlade chilifrukter av olika sorter (som ligger i ett avskyvärt men ändå vackert potpurri i väntan på att torka) kan få tjänstgöra som stilleben! Jag önskar ibland att det var tvärtom, att jag inte hade något problem med att komma på vad jag ska måla, och större problem med att få resultatet att bli fint.

Jag skulle aldrig få för mig att måla något halvabstrakt landskap eller en känsla, jag gillar inte sån konst själv. Jag föredrar det perfekta inom konst, målningar som ser ut som att den som målade verkligen visste vad han eller hon gjorde. Vem som helst kan använda en pensel på en duk, de flesta kan förmedla en känsla, men inte alla kan måla. Det är lite som att skriva, de flesta vet hur man sätter ihop bokstäver till ord, och ord till meningar, men det är få som verkligen kan skriva. Många bloggare kan för övrigt knappt sätta ihop meningar. Nja, vi får se om jag hittar något fint som jag verkligen vill måla av. Annars väntar jag.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2013/10/mala-och-skriva/

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Tofflanoktober 2, 2013 kl. 18:17
  • Svara

  Föreslår att du målar ett höstträd. Eller ett vackert lönnlöv i höstfärger. Plocka med dig in. Lövet, alltså, inte trädet.

  1. Bra idé! Jag trodde först att du skulle föreslå ett päron. 😀

  • Tofflanoktober 3, 2013 kl. 15:29
  • Svara

  Gör ett porträtt av DINA päron! 😛 Jag är nyfiken!

  1. Haha! Njae, så bra är jag inte på att måla av folk, de skulle se ut som huvudfotingar eller andra streckgubbar! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.